Aker Topphåndball-Molde Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Aker

Aker Topphåndball-Molde Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport

Det blir ikke mindre enn to møter mellom Aker og Molde denne uken, og søndag ettermiddag møttes lagene til kamp om poeng i REMA1000-ligaen.

Det ble en jevn start på kampen, men litt stang ut og noen gode redninger fra Moldes gode målvakt, gjorde at Molde kunne ta et lite initiativ i kampen.

Etter halvspilt førsteomgang ledet Molde 10-8, men da gjestene pådrog seg en to minutters utvisning, benyttet Aker anledningen til å utligne forspranget, og Molde tok da kampens første time-out.

Etter pausepraten satt Aker-jentene opp et offensivt forsvar som så ut til å stresse gjestene til både flere tekniske feil, og til å ta noen dårlige avslutninger. Og med litt mer nøyaktighet hos vertene i egne avslutninger, kunne Aker ha gått til pause med noen måls ledelse, men 15-15 gav nok et riktig inntrykk av kampen på det tidspunktet.

Andre omgang startet akkurat som den første, med et Aker-lag som absolutt ikke hadde marginene på sin side. Flere gode redninger av Moldes målvakt Kimberley Ewanovich, og veldig mye stang ut førte til at Molde plutselig ledet 22-18. Blant annet samarbeidet mellom søstrene Mona og Sherin Obidli satte Aker-forsvaret stadig på prøve, og sakte, men sikkert begynte Molde å få kontroll på kampen. Litt rotete spill og endel tekniske feil fra Aker sin side gjorde at Molde kunne kontrollere hjem en klar seier 30-21. Med seier i Oppsal arena i kveld må nok gjestene ta med seg favorittstempelet inn mot onsdagens oppgjør i Molde.

Med sine åtte mål og minst like mange asiats ble Mona Obidli kåret til Moldes beste, mens Janne Eklo fikk samme ære på vertenes lag.

Etter NM-semifinale på onsdag i Molde, venter Vipers borte i Kristiansand og Romerike Ravens hjemme før seriepausen.