Om oss – Aker

Om oss

Velkommen til Aker Topphåndball! Her kan du bli bedre kjent med klubben vår og vår historie.

Daglig leder Frikk Fabian Juell (+47) 450 20 899

FrikkFJ@akerth.onmicrosoft.com

Aker Topphåndball er en ung håndballklubb, som ble etablert i Oslo i 2016 i regi av Njård Idrettslag og Ullern Idrettsforening. Moderklubbene ønsket en elitesatsing i håndball i en ny klubb slik at de selv kunne fokusere på et breddetilbud for barn, ungdom og voksne i lavere divisjoner. I senere tid har Njård avsluttet samarbeidet med Aker Topphåndball. I dag har Aker og Ullern et solid samarbeid, og dekkende håndballtilbud for både topp og bredde. 

Aker Topphåndball ønsker å skape profiler og forbilder lokalt slik at de flere tusen barna som spiller håndball i vårt nærmiljø har noe å strekke seg etter og se til. Vi ønsker at flest mulig spiller håndball lengst mulig – noen på toppnivå, andre i lavere divisjoner. Sammen vil vi jobbe for et sunt og godt bredde- og ungdomsmiljø. 

I sin første sesong i 2016/2017, overtok Aker Topphåndball Njård sin plass i 1. divisjon og tilsvarende Ullern sitt lag i 2. divisjon. Derfra har det gått oppover!  Aker Topphåndball har siden oppstart hatt et langsiktig mål om opprykk til eliteserien. Drømmen ble realisert etter sesongen 2018/2019. Den 3. september 2019 debuterte Aker i eliteserien Rema 1000-ligaen med en overraskende seier mot medaljefavoritten Molde.

Sesongen 2020/21 og 2021/22 hadde Aker lag i eliteserien Rema 1000-ligaen, 2. divisjon, 17-20 serien og Lerøyserien, og deltok i både Junior- og Senior-NM!

Sesongen 2022/23 har Aker Topphåndball vært å finne i eliteserien Rema 1000-ligaen og 2. divisjon. Jentene vant sin avdeling i 2. divisjon, men med et lag i eliteserien er det ikke mulig å rykke opp. Aker stilte også lag i NM jr og NM sr. I NM jr kom Aker helt til finalen for 3 år på rad! Dessverre ble Larvik for sterke og Aker tok sølvet under Final 8 i Arendal. Rekruttjentene kvalifiserte til Lerøy, men sluttspillet glapp dessverre.

Nå ser vi fremover mot sesongen 2023/24! Eliteserien, 2. divisjon og NM Sr og NM Jr – der vil du finne Aker Topphåndball. Aker vil også stille i kvalifisering til Lerøy – og nytt denne sesongen er at Aker også vil stille lag i Bringkvalifisering og J16 serien.

Aker spiller sine hjemmekamper i Ullern Flerbrukshall og Ørakerhallen – og for Eliteserien har kampene gått i Oppsal Arena, Nadderud Arena og Ullern Flerbrukshall.