Aker Topphåndball-Fana, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Aker

Aker Topphåndball-Fana, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport

Foto i denne artikkelen er tatt av Andreas K. Berge fra Kvinneidrett.no.

Det ble en fantastisk prestasjon av Akerjentene under torsdagens kamp mot Fana i Ullernhallen. Solid forsvarspill, giftige kontringer og en Tuva Ulsaker Høve (11 mål) i storform sørget for at poengene ble igjen i Oslo etter en overbevisende 31-22 seier!

Foto: Kvinneidrett.no / Andreas K. Berge

5-0 etter 4 minutter

Etter 6 måneder uten kamper var det tydelig at Aker både var godt forberedt, og hadde savnet adrenalinet fra tellende kamper! Hjemmelaget kom lynhurtig ut av startblokkene og ledet 5-0 etter 4 minutter. Det sørget for en rekordtidlig timeout fra Fana-trener Erlend Lysand. Fana kom litt tilbake etter det og var oppe på 7-6 før Aker sa takk for følge og økte til 15-7, og da var i realiteten kampen avgjort. De unge Aker-jentene holdt nivået opp ut omgangen, og kunne gå til pause med en imponerende 20-11 ledelse!

2. omgang ble en jevn omgang og differansen på 9 mål, ble også den samme ved kampslutt. Gledelig for Aker var at alle 16 spillerne på kamprapporten fikk prøvd seg, og Mari Myrland (18 år) fikk også notert seg for sin første scoring i Rema 1000-ligaen!

Foto: Kvinneidrett.no / Andreas K. Berge

Henrik Wilhelmsen oppsummerer kampen på følgende måte:

– Det er først og fremst utrolig deilig å starte sesongen med en meget god prestasjon og 2 viktige poeng. Vi har gledet oss lenge til endelig å spille en tellende kamp, og det forsvarsspillet vi presterte i dag imponerte meg. Og ekstra moro at vi klarer å opprettholde det i nesten samtlige 60 minutter selv om vi bytter mye underveis.

Foto: Kvinneidrett.no / Andreas K. Berge

– I ankomsten fikk vi satt det tempoet vi har inne og viste at i den fasen har vi gode forutsetninger for å være giftige også denne sesongen. Tuva gjør en kanonkamp med 11 mål på 12 forsøk, men jeg syns vi som lag gjør en solid kollektiv kamp. Veldig mange spillere som melder seg på, og det er gledelig. Godt å få betalt for den jobben jentene, Vigdis og jeg har lagt ned av forberedelser inn mot serieåpningen.

Foto: Kvinneidrett.no / Andreas K. Berge

– Nå skal vi gjøre alt vi kan for å nullstille, og jobbe hardt frem til kampen mot Rælingen søndag 13. september. Vi skal fortsette å være i angrepsposisjon. Det blir ekstremt viktig, avslutter Henrik.

Foto: Kvinneidrett.no / Andreas K. Berge