Bli kjent med en av Akers stjerner! – Aker

Bli kjent med en av Akers stjerner!

En av Akers nøkkelspillere er Sofie Donna Aasland Lae. Sofie begynte med håndball i fjerdeklasse, og det var litt tilfeldig at dette ble idretten for henne. Venner på skolen hadde begynt med håndball og dette gjorde at Sofie ville prøve selv. Sofie var svært aktiv som barn, og fant fort ut at håndball var veldig gøy. Hun begynte i Njård og gikk gradene der fram til niende klasse. Fra Njård gikk veien til Oppsal der Sofie ble værende i tre sesonger før et tilbud fra Aker førte til overgang til Aker Rekrutt. Satsningen på håndball og drømmen om å kunne leve av det vokste fram rundt overgangen fra Njård til Oppsal. 

Hvorfor valgte du overgang til Aker? 

«Aker er kjent for å utvikle unge spillere» – er svaret Sofie gir. «Talentfabrikken Aker har et godt rykte og gode trenere. Jeg hadde også Anders og Henrique som trenere på Wang før jeg byttet til Aker så jeg var kjent med trenerteamet før overgangen. Oppfølgingen har også vært helt super både på skole og gjennom klubben. Man får dialog og oppfølging hele tiden.» 

Ved siden av håndballen studerer Sofie økonomi og ledelse ved OsloMet. Hun studerer deltid for å kunne satse fullt på håndballen. Hun jobber også på Wang ung, og som trener og vikarlærer. 

Hvordan er det å kombinere håndballen med studier og jobb?

«Det er deilig å kunne koble av fra håndballen litt, og bruke hodet på noe annet. Det er også fint med samhandling med andre mennesker. Man lærer litt om hvordan man kan kommunisere på andre måter.»

Håndballkarrieren til Sofie har ikke kun vært i klubb. I 2023 ble Sofie tatt ut til U20 EM og deltok i mesterskapet som ble avholdt i Romania. I 2024 deltok hun også i U20 VM i Nord-Makedonia. Sofie står med hele 19 landslagskamper etter årets mesterskap. 

Har du et favorittminne fra tiden din på landslaget?

«Det er vel ikke et spesifikt minne, men det å stå med landslagsdrakta å synge nasjonalsangen før kamp er helt noe helt spesielt. Det var gøy å få dele erfaringen fra VM med de andre fra Aker, og få spille med noen av de beste spillerne i Norge. Og så har jeg tatt med meg erfaring med å møte tøff motstand.»