Kvalifisert til LERØYserien! – Aker

Kvalifisert til LERØYserien!

Aker sitt juniorlag er kvalifisert til LERØYserien for 3. året på rad! Les hvordan jentene oppsummerer helgens siste kvalifiseringskamper i Bergen.

Les hvordan det gikk i Aker sin første kvalifiseringsrunde her

«Med oppmøte 07.30 på Gardemoen, var det 14 trøtte jenter som satte kursen for Bergen og Åsanehallen lørdag morgen. Da vi ankom hallen var det ganske nøyaktig fem timer til kampstart, så da var det bare å slå seg ned! Etter litt lek og moro, så vi Åsane spille mot Byåsen i første kamp, noe som ble viktig for å legge taktikken inn mot de to kampene våre. Vi ble enig om noen mål, der ett av de var å kjøre etter i ankomstfasen, noe som skulle bli svært viktig i første kamp mot Byåsen. Vi startet sterkt mot Byåsen. Vi ville utnytte at de hadde en kamp i beina, og grep derfor hver eneste mulighet til å løpe på dem. Med ett offensivt og aggressivt forsvar, samt glimrende målvaktspill gikk vi derfor opp i en 9-2 ledelse etter 13 min. Vi fortsatte kjøret, selv med masse rulleringer i laget, og ledet derfor 15-5 til pause! I andre omgang viste Byåsen hva de var gode for, men klarte aldri helt å knekke koden på vårt offensive forsvar. Kampen ender med seier 28-16, og banens beste ble Kaisa Kruse!»

«Det var kort tid før neste kamp mot Åsane, så det var viktig å ta restitusjonsperioden på alvor! Vi visste at kun ett tap på over 20 mål ville gjøre at vi ikke kvalifiserte til Lerøy, men nektet å tape for Åsane. Kampen startet trått og vi lå under 3-0 etter 5 minutter. Åsane kjempet om plass i lerøy, og det var tydelig at de hadde skrudd på et ekstra gir. Vi innså raskt at vi måtte opp ett nivå, og etter en liten omstilling kom vi oss opp i en 5-3 ledelse. Vi prøvde å dra i fra inn mot pause, men Åsane kjempet sterkt. Til pause viste tavla 10-8 i vår favør. Etter en prat i garderoben om å slippe ned skuldrene og holde det enkelt, klarte vi å fortsette å krige i andre omgang, til tross for slitne kropper. På flere tidspunkt var de kun ett mål bak, men med ett fantastisk forsvar de siste minuttene, dro vi seieren i land. Vi vinner 21-18, banens beste blir Mari Myrland. Vi er veldig fornøyde med å kvalifisere oss til Lerøy for tredje året på rad, og vil trekke frem at alle 11 utespillerne var på scoringslista i begge kampene! Våre tre målvakter står også utrolig bra, og stenger tidvis buret helt. Trenerne er flinke og får virkelig fram det beste i oss. Nå gleder vi oss til fortsettelsen!»