Fantastisk håndballhelg for Aker TH og Ullern! – Aker

Fantastisk håndballhelg for Aker TH og Ullern!

Forrige helg var det hele 7 kamper for Aker TH og Ullern, som alle endte med seier. Elitelaget debuterte i eliteserien, rekruttjentene vant sine første tre kamper i Lerøy-kvalik og J16 spilte seg til plass i Bring-serien etter tre seiere på hjemmebane!

Aker Topphåndball | Rema 1000-ligaen | Første seriekamp

Elitelaget vant sin eliteseriedebut mot Molde. Bygdøhus ble offisielt åpnet som håndballhall og det var en fantastisk stemning blant publikum! Hallen var overfull og jentene leverte fartsfylt og god håndball banen!

Akersposten har skrevet om kampen, du kan lese artikkel her:
Sjokkerte medaljefavoritt i serieåpningen

Aker Topphåndball | Lerøyserien | 1. kvalifisering

Rekruttjentene gjorde rent bord og vant overbevisende sine tre kamper i 1. kvalifiseringsrunde til Lerøyserien. Kampene ble spilt i Elverum. Neste avgjørende runde spilles 12. oktober.

Les jentenes oppsummering av helgens kamper:

Aker – Runar 28-18 (9-13)
Første kamp startet litt brått og vi ble overrasket over duellsterke spillere fra Runar. Veldig høye skuldre førte til mange tekniske feil og bomskudd. Til pause viste tavla 13-9 i Runars favør, men likevel var ingen stressa. Gode ord fra trenerne i pausen, ga oss selvtillit og trygghet inn i andre omgang. Vi hadde det skikkelig gøy på banen og tok raskt ledelsen tilbake. Masse fart og et aggressivt forsvar resulterte i seier 28-18

Fana – Aker 14-38 (7-16)
Det var kort pause før neste kamp så det var viktig å restituere godt. Dette fikset oppmannsteamet, som sørget for rask energi rett etter kampen. Det ga oss det lille ekstra før kampen mot Fana. Denne kampen visste vi at vi måtte sette et høyt tempo, og det gjorde vi! Igjen ser man at samspillet ikke var helt perfekt, men vi ga alt likevel. Vi løp inn til en 9-målsledelse til pause og fortsatte der vi slapp i andre omgang. Vinner til slutt 14-38!

Elverum – Aker 9-25 (3-12)
Etter god middag på Scandic Elgstua lørdag kveld, og en god natt søvn, var vi klare for helgens siste kamp mot Elverum. Før denne kampen visste vi at vi var puljevinnere, men vi skulle ikke slappe av av den grunn! Vi starter bunnsolid i forsvar og slipper inn kun 3(!) mål til pause! I andre omgang blir det derimot mye mer kaos. Uten helt å skjønne hvorfor, blir vi plutselig stående med tre utespillere på banen! Utrolig nok vinner vi undertallsperioden, mye takket være en av våre målvakter, Live, som reddet tre strake straffer! En morsom og litt rar kamp, som til slutt ender med seier 9-25.

Ullern | Bringserien | Kvalifisering

Ullern J16 vant alle sine tre kvalifiseringskamper på hjemmebane i helgen! Seierssifrene ble 17-10 mot Lillehammer, 31-13 mot Tromsø og 26-13 mot Ålgård (Stavanger). Nå skal jentene spille i den landsomfattende Bringserien.

Akersposten har skrevet om J16 sin fantastiske Bring-kvalik.
Du kan lese hele artikkel her:
Nå er det bare å jobbe hardt videre!

Trener Kim Jansen har følgende å si om helgens kvalifiseringskamper:

Hovedmålet var å kvalifisere seg til Bring. Og det klarte vi. For meg som trener er det veldig betryggende og gledelig å se progresjon i spillet gjennom helgen og at flere og flere spillere melder seg på. Vi starter litt famlende i angrepsspillet i den første kampen på lørdag, men når vi finner rytmen, synes jeg vi spiller godt. Forsvaret og målvaktsspilelt var strålende i alle tre kamper. Nå er det bare å jobbe hardt videre og glede seg til fortsettelsen.