Aker Topphåndball lader opp til Oslo-derby – Aker

Aker Topphåndball lader opp til Oslo-derby

Etter en forrykende start på sesongen og velfortjent høstferie går Aker en tøff uke i møte der de skal spille hele tre kamper på syv dager. Ikke bare er det tre kamper på kort tid, to av kampene er også reale Oslo-derbyer, først borte mot et sterkt Nordstrand-lag, så hjemme mot Vålerenga. Uken rundes av med oppgjør mot Pors på hjemmebane. 

Hovedtrener Anders Røe har peilet seg spesielt inn mot derby-kampene mot Nordstrand og Vålerenga. Generelt forteller Røe at Aker vil fokusere ekstra på eget forsvar og å tidlig sette eget spill. 

Første derby-oppgjør blir mot Nordstrand, et godt lag som står med tre seire og ett tap etter fire spilte kamper. Hovedtrener Røe forteller at Nordstrand er gode i forsvar.  «Nordstrand står i et 5-1 forsvar som noen lag kan slite litt med å løse, samtidig som de har mange, jevngode bakspillere man må hanskes med, med søstrene Hattestad i spissen!», utdyper Røe. Nordstrand ligger hakk i hæl på Aker på plassen rett bak før oppgjøret 13.10.24. Dette kommer til å bli en spennende kamp som fort kan vise seg å være viktig for Akers plassering på tabellen. 

«Mot Vålerenga skal vi enkelt og greit vise at vi er et mye bedre håndballag enn dem!»

Dette sier Røe om det som kanskje blir ukens høydepunkt, nemlig hjemmekamp mot Vålerenga torsdag 17.10.24. Ikke nok med at det blir spennende håndball, samarbeidspartner Care vil delta med aktiviteter, konkurranser og informasjon om en av Akers kjerneverdier og grunnpilarer i sin satsing, nemlig like vilkår og muligheter i idretten. 

Men hvordan skal Aker vise hvor skapet skal stå mot Nordstrand og Vålerenga? I et tidligere intervju har Røe også sagt at en kjerne i hans trenerfilosofi er å utvikle spillere som tar gode valg. Dette har kommet tydelig frem i de første tre kampene der Aker har scoret henholdsvis 30, 29 og 37 mål. «Spesielt duellstyrken til mange av spillerne ser solid ut!» – sier Røe.  

Spesielt to spillere blir trukket fram av Røe, Sofie Donna Aasland Lae og Neah Pernille Kyrkjebø Lyngheim. Om Sofie sier Røe «Sofie er en spiller vi kjenner godt, stoler på og er veldig trygge på at kommer til å ha en veldig god sesong! Hun har vært litt uheldig med noen småskader, men nærmere seg sakte, men sikkert det nivået vi vet hun har inne! 

Da vet vi at hun strør om seg med gode pasninger i ankomstfasen, styrer spillet og har noen veldig gode skudd fra bakken, samt at hun er en spiller som ikke er redd for å avgjøre kamper, sånn vi så i seriepremiere mot Utleira!». 

Kaptein Neah får også strålende omtale av Røe «Er kanskje vår viktigste spiller! Hun bidrar med rutine, står 3 er i forsvar, har et veldig godt skudd og er en del av kapteinsteamet!».

Aker går en spennende uke i møte, så her er det bare å møte opp for underholdning og god håndball mens Aker jakter toppen av tabellen!