Nyhetsbrev – Sesongstart – Aker

Nyhetsbrev – Sesongstart

Aker Topphåndball gir jenter med ambisjoner muligheten til å lykkes!

Som Norges beste utviklingsklubb for kvinner fra Stor-Oslo, jobber vi aktivt for å fremme like muligheter innen norsk idrett. Samarbeidet vårt med CARE setter fokus på likestilling og tiltak for å bedre kvinners kår i idretten.

Utviklingsmiljø og rollemodeller

En av våre bærekraftsmål er å være en foregangsklubb i regionen. Vi deler vår håndballkompetanse med våre samarbeidsklubber, og det er gledelig at Njård og Monolitten har blitt med i samarbeidet sammen med Ullern og Aker. Vi drifter J16-tilbudet i regionen, med 38 jenter fra ulike klubber som trener sammen under kompetente trenere. Jentene kvalifiserte seg på første forsøk til Bring-serien! Vi gleder oss også over at flere klubber ønsker å bli en del av samarbeidet neste sesong.

Samhold og inspirasjon er avgjørende for å skape et positivt utviklingsmiljø. Gjennom hospiteringsordninger og felles treninger sikrer vi at våre utøvere møter sine rollemodeller i hverdagen.

Sportslig

Vi har startet sesongen med store ambisjoner om å gjøre det skikkelig bra i 1. divisjon, og elitelaget er ubeseiret hittil! Med en stall full av spennende talenter ser vi frem til å fortsette utviklingen gjennom sesongen. Her er noen av resultatene så langt:

  • Aker TH – Utleira: 30-28
  • Aker TH – Levanger: 29-23
  • Aker TH – Trondheim Topphåndball: 37-32

Rekruttlaget viser også sterk fremgang i NM20 og Lerøy-serien, hvor NM20-laget er i kvartfinalen. Vi har fokus på ferdighetsutvikling og spilletid, og jentene fortsetter å imponere.

Care og Aktiv mot kreft

Vi har hatt flere møter med våre samarbeidspartnere. Sammen med CARE har vi planlagt aktiviteter til neste hjemmekamp mot Vålerenga, og vi forbereder innlegg på Aker-seminaret. I samarbeid med Aktiv mot kreft har vi også planlagt felles treningsøkter, noe som gir våre utøvere muligheten til å være sterke rollemodeller både på og utenfor banen.

Samarbeidspartnere

Denne høsten har vært preget av klubbutvikling, og vi har jobbet hardt for å bygge en robust klubb med stabil økonomi. Vi har styrket organisasjonen med både sponsor- og mediaansvarlig, noe som har økt klubbens synlighet og styrket samarbeidet med næringslivet. Så langt har vi inngått avtaler med:

  • Konsis
  • Hotel Havana Catering
  • Leo Revisjon
  • Propud
  • Søderberg & Partner

Vi er i forhandlinger med flere spennende partnere og gleder oss til å offentliggjøre nye samarbeid utover høsten!

Hjemmekamper

Etter høstferien er vi klare for kamp igjen! 17. oktober møter vi Vålerenga i et byderby på den offisielle Jentedagen. Foruten spennende håndball, vil CARE være til stede med aktiviteter, konkurranser og informasjon om like muligheter. Kom og støtt laget – vi gleder oss til å se deg der!

Aker-seminaret – 13. november

Aker Topphåndball inviterer til et inspirerende seminar om likestilling i idretten onsdag 13. november i Oslo sentrum. Foredragsholdere som Maren Lundby og Marit Breivik vil dele av sine erfaringer, og seminaret vil belyse utfordringer og muligheter for kvinneidretten. Dette er en fantastisk mulighet til å få faglig påfyll og knytte kontakter med andre i idrettsmiljøet. Påmelding sendes til leder@akerth.no.

Vi håper å se deg på kamp 17. oktober og på seminaret 13. november!