Tap i årets første seriekamp – Aker

Tap i årets første seriekamp

Etter en laaang pause, og i en arena sterkt preget av de gjeldende restriksjonene, var det klart for årets første seriekamp for Aker, som møtte Storhamar borte onsdag kveld.

Starten på kampen ble for Akers del preget av litt for mye bom og tekniske feil, noe som gjorde at Storhamar etter kun kort tid var oppe i en 5-måls ledelse.

Etter hvert jevnet spillet seg noe ut, og utover i omgangen begynte Aker sakte, men sikkert å redusere vertenes ledelse. Et mer aggressivt forsvar i kombinasjon med en god Maren Austmo Pedersen i mål, førte til at det stod 14-14 med kun fire minutter igjen til pause. På dette tidspunktet valgte Storhamar å ta sin første time-out, en pause man vel kan si de fikk full uttelling for. For de siste fire minuttene av omgangen vant hjemmelaget 5-1, og de kunne dermed gå til pause med ledelsen 19-15.

Storhamar benyttet første del av andre omgang til å feste grepet om kampen, og var på et tidspunkt oppe i en ni-måls ledelse. Aker lot etter hvert også de yngre kreftene slippe til mot tabell-toeren, og selv om ledelsen ble redusert noe mot slutten av kampen, var det Storhamar som til slutt kunne juble for en fortjent seier 36-31.

66 mål og et til tider svært høyt tempo gjorde dette til en morsom opplevelse for de få som slapp inn på kampen, nå er det bare å krysse fingrene for at hallene snart kan åpnes igjen, slik at jentene får den støtten fra tribunen som de absolutt fortjener.

Janne Eklo, som endelig var tilbake etter skade, ble kåret til Akers beste spiller i kampen.

Neste kamp for Aker er borte mot Sola neste onsdag.

Janne Eklo ble kåret til Akers beste mot Storhamar. Foto: Storhamar Håndball elite