Sommerhilsen! – Aker

Sommerhilsen!

En sommerhilsen fra Aker Topphåndball

Aker Topphåndball er en unik klubb i norsk topphåndball. Vår visjon er: Å gi jenter med ambisjoner og drømmer mulighetene til å lykkes. Aker Topphåndball skal være Norges beste utviklingsklubb for ambisiøse kvinner fra Stor-Oslo området

Dette betyr at vi skal være en toppklubb som utvikler lokale jenter til idrettens høyeste nivå fremfor å kjøpe spillere. Denne sommeren viser vi nok en gang at vi er best i landet på å utvikle spillere da vi har fire jenter i junior-VM og seks jenter i diskusjonen til LK06 mesterskap i august.

Aker Topphåndball er en klubb som tar kvinnelige utøvere på alvor: I styreseminaret etter årsmøtet jobbet vi med å videreutvikle klubben vår. Det blir nå lagt enda større trykk på spillerutvikling. Vi har besluttet å bygge en klubb etter akademitankegangen hvor våre spillere har en helhetlig treningshverdag. Vi skal sikre en helhetlig treningshverdag gjennom skolesamarbeid med WANG Ung og WANG Toppidrett. Dette betyr at vi har ansatt trenereksperter på alle våre lag som har erfaring med håndballutvikling. I og med at vi er en kvinneklubb har vi også hatt fokus på sammensetning av de ulike lagenes trenergrupper med et tydelig fokus på kjønnsbalanse.

Vi har inngått mange spennende samarbeid med næringslivsaktører og flere er på vei inn. Klubbens økonomi brukes i sin helhet på trenerstillinger for å sikre kontinuitet av treningshverdagen til våre utøvere og gi lokale spillere verdige arbeidsbetingelser.

Bærekraft og likestilling: Som Norges beste utviklingsklubb for kvinner merker vi daglig at det ikke er like muligheter for mellom kjønnene i norsk idrett. Dette er en kamp vi skal kjempe. 4. juni inngikk vi en omfattende samarbeidsavtale med likestillings- og bistandsorganisasjonen Care. I avtalen skal vi:

Partene skal gjennom samarbeidet bidra til et bærekraftig samfunn med fokus på jenter og kvinners muligheter, og arbeide for å fremme de mål og verdier som CN/Aker representerer.

Spennende arrangementer som Care og Aker skal gjennomføre er:

  • Jentedagen

I forbindelse med jentedagen 11. oktober vil Aker og Care rette fokus på likestilling og like muligheter innen idretten. Det vil være aktiviteter og foredrag i forbindelse med Aker sin hjemmekamp denne helgen.

  • Akerseminaret

13. november kommer Aker Th og Care til å arrangere et seminar som retter søkelyset på kvinneidrett og likestilling i idretten. Politikere, særforbund, forskere og samarbeidsparter vil holde spennende foredrag om ulike problemstillinger.

  • Likestillingskampen

I forbindelse med kvinnedagen 8. mars vil vår hjemmekamp denne uka rette fokus på likestilling og kvinneidrett. Denne dagen blir det spennende aktiviteter i hallen og inntekter fra kampen skal deles mellom Aker TH og Care.

  • Aktiv mot kreft

Aker TH og Care skal sammen gjennomføre fysisk trening og sosialt samvær med barn og unge, hovedsakelig jenter, som dessverre har blitt syke. Vi skal sammen inspirere til å trene og skape glede i livet.

Klubbsamarbeid og forbilder: Fjorårssesongen var banebrytende for Aker da vi i samarbeid med Ullern startet en Bring-satsning. Dette ga Ullerntalenter muligheten til å stase videre sammen med andre talenter fra Oslo. Det var kjempegledelig at laget kvalifiserte seg til Bring og nesten nådde det nasjonale sluttspillet. Denne fantastiske spillergruppa avsluttet sesongen med å vinne Fredrikstad cup, hvor man slo ut mange klubber som var i Bring-sluttspillet. I år utvider vi samarbeidet til også å inkludere Njård og Monolitten og det er mer enn 40 jenter i denne treningsgruppa. Vi ser motiverte jenter som smiler og har det gøy. Vi har systematisert hospitering i vår klubb og dette innebærer at alle spillerne i vår klubb er kjent med hverandre og har fått trent sammen.

Arena og Ullern IF: Fjorårssesongen var en milepæl for Aker TH, da vi fikk dispensasjon til å spille toppseriekamper i Ullern Flerbrukshall. Dette innebærer at vi samarbeider tettere med Ullern IF og vil inngå et formelt samarbeid. Gjennom et slikt samarbeid får vi tilgang på toppidrettskompetanse, samtidig som vi kan fortsette arbeidet med å utvikle Ullern Flerbrukshall til en arena som tilfredsstiller kravene toppidretten krever.

Reisen fortsetter: Vi gleder oss til høsten. Vi har spennende lag i alle aldersklasser og lag som skal kunne hevde seg og få mange fine opplevelser. Elitelaget blir spennende å følge med mange talentfulle og ambisiøse spillere. Størsteparten lokale spillere som startet sin håndballreise i våre samarbeidsklubber. Målet vårt er uten tvil å rykke opp igjen i Rema1000 ligaen.

Vi håper at næringslivet på Skøyen, Uller, Lilleaker og Lysaker blir med på denne reisen, setter fokus på kvinneidrett og bidrar til at lokale jenter kan bli toppidrettsutøvere på lik linje med gutta. Vi gleder oss til å se dere i hallen til høsten og ønsker alle Aker-venner en god sommer!!

Hilsen Frikk og Vilhelm