Aker samler Stor-Oslo til storsatsing – Aker

Aker samler Stor-Oslo til storsatsing

For sesongen 2024/24 stiller Aker Topphåndball igjen med lag i Bringserien. Laget består av spillere fra Aker Topphåndballs samarbeidsklubber: Ullern, Monolitten, og Njård. Bringserien består av fire serierunder før det er nasjonalt sluttspill for de best rangerte lagene. 

En av grunnpilarene i Aker sin filosofi er spillerutvikling og målet om å skape Norges fremste håndballakademi for jenter med en drøm. Samarbeidet med Ullern, Monolitten og Njård er en viktig del av denne satsingen. Aker og samarbeidsklubbene har et etablert samarbeid der Aker stiller med trenerkompetanse og satsingsmuligheter og Ullern, Monolitten, og Njård stiller med sultne, motiverte spillere som ønsker å satse på håndball. Dette gjør det mulig for unge jenter å holde på med håndball på sitt ambisjonsnivå. Dette skaper muligheter for spillere som ønsker å satse på håndball, men det gir også en arena for de spillerne som vil fortsette med håndball fordi det er sporten de elsker. Dette bidrar til at unge jenter kan holde på med idretten sin lenger, og de får muligheten til å spille håndball på nivået de selv ønsker. 

«Aker topphåndball har i år tatt initiativ til å samle Ullern, Njård og Monolitten med mål om å sammen danne Norges råeste utviklingsmiljø. Høy trenerkompetanse, kontinuitet og gode systemer er fundementalt i ett hvert utviklingsmiljø.Vi i Aker mener at et samarbeid på tvers av klubber ikke bare vil bidra til å skape et større miljø for utøverne og trenere, men det vil også presse frem en felles rød tråd. Det har vært gode prosesser med både Ullern, Njård og Monolitten og vi ser enormt frem til videre samarbeid», sier daglig leder Frikk Juell om samarbeidet.

For spillerne som flytter over til Aker betyr dette en mulighet til å ta del i det som skal bli Norges råeste utviklingsmiljø. Aker Topphåndball jobber kontinuerlig for å heve kompetansenivå i alle deler av klubben. Klubbens trenere skal ta kurs som gir studiepoeng på høyere utdanningsnivå, det tilrettelegges for treninger med høy håndballfaglig kvalitet, treningsfilosofien i klubben er forskningsbasert og tar høyde for kjønn og pubertet, og hver enkelt spiller skal følges opp og bli gitt alle muligheter for å kunne utvikle seg til den beste mulige spilleren. Aker Topphåndball bruker alle tilgjengelige ressurser i sin storsatsning på jenter, og det bærer også frukter, og flere jenter fra Aker har vært med på ulike aldersbestemte landslag. 

Marius Loftsgarden Engen er ansvarlig for satsningen inn mot Bringserien sesongen 2024/25. Han sier følgende om årets spillergruppe – «Det er en veldig spennende gruppe med spillere som er ivrige og jobber hardt, som klubb skal vi være ledende på utvikling av egne spillere og det er masse potensiale i denne gruppen med spillere!»

Flere av spillerne som blir med i Bringserien 2024/25 spilte også Fredrikstad Cup, og vant sin klasse. Vi gleder oss til å se hva denne spillergruppen kan få til i sesongen som kommer!