Ny spennende spiller i Akerdrakt! – Aker

Ny spennende spiller i Akerdrakt!

Marte Figenschau kommer til Aker fra Haslum. Linjespilleren studerer ved NIH og har en allsidig håndballbakgrunn til tross for at hun bare er 23 år.  Opprinnelig fra Reistad har hun vært innom Glassverket, Larvik og Fredrikstad før hun kom til Oslo for å studere. Nå skal hun spille i sort fra høsten 2023. Marte Figenschau har en rekke aldersbestemte landskamper å vise til, i 2017 fikk hun sammen med det norske laget EM-sølv og i 2018 ble det 9. plass. Ryktene sier at hun ikke er så verst i beach-håndball heller….

«Marte er en moderne linjespiller med de offensive og defensive ferdighetene vi har ønsket oss. Marte har fra tidligere erfaringer fra øverste nivå i både Fredrikstad, Larvik og aldersbestemte landslag som vi skal nyte godt av. Vi gleder oss til å sette henne i par med Maria, og tror de skal utfylle hverandre» sier hovedtrener Lars Abelsen.

Vi ber Marte fortelle litt om seg selv:

«Jeg er en allsidig jente som liker å ha mye å gjøre. Til sommeren er jeg ferdig med bachelor i trening, helse og prestasjon på NIH, og vurderer å fortsette med master på samme sted. Håndball har i veldig mange år vært en stor del av hverdagen min, og dagene blir som oftest planlagt ut ifra trening og kamper. Noe av det beste med håndballen er å få trene sammen med gode lagvenninner stort sett hver dag. Selv om det til tider er mye trening og et tøft kampprogram, er det alltid en glede å komme på trening og kjenne at man er en del av gjengen.»

«Etter noen år i 1.div, gleder jeg meg til å ta steget opp igjen til nye utfordringer i Rema 1000 ligaen! I tillegg ser jeg frem til å bli kjent med nye lagvenninner, trenere og støtteapparat i Aker.»

Velkommen Marte – vi gleder oss til å bli kjent med deg også!