Fra Rekrutt i Aker til Rekrutt i Forsvaret! – Aker

Fra Rekrutt i Aker til Rekrutt i Forsvaret!

Eline Kiste Håland har tatt steget fra Aker Rekrutt til en helt annen hverdag! Den blide og positive kantspilleren med det lange steget og gode skuddet deltok på sin siste Aker-trening 2. påskedag. Nå er hun i Stavanger for å melde seg til tjeneste ved Rekruttskolen på Madla.

At det er mulig å rekruttere lokale er Eline virkelig et bevis på. Eline begynte å spille håndball da hun var 6 år gammel. Sammen med flere jenter i klassen begynte hun i Ullern. Etterhvert som årene gikk fikk hun stor interesse for idretten, og syntes det var skikkelig gøy. Samtidig spilte hun fotball helt opp til ungdomsskolealder. 2003 er en fin årgang og Ullernjentene var gode. Blant resultatene var seier i Fredrikstad cup i 2018 og 2.plass i Peter Wessel cup 2 år på rad. Jentene lå også godt an i Bringserien (kunne ikke fullføres grunnet Corona). Også i lokale cuper som Haslum cup og Bonaqua cup vant jentene flere ganger. Etter mange år i Ullern var det en naturlig for Eline å gå til Aker sammen med flere lagvenninner. Og glade er vi for det!

Hva husker Eline best fra tiden i Ullern/Aker? «Vanskelig å bare nevne en ting. Partille cup var alltid noe for seg selv, med hotellovernattinger, kamper ute på gressbaner og sola som alltid skinte. Å vinne Fredrikstad cup var også et utrolig godt minne. Spesielt etter å ha tapt pw-cup finalene 2 år på rad. Lerøy-sølvet er også noe jeg kommer til å huske lenge, med alle reisene og det sosiale med jentene.» Aller mest kommer Eline til å savne det sosiale – og å spille kamp. Hun har blitt kjent med mange hyggelige og dyktige jenter, jenter som alle møter med samme innstilling og et felles mål om å vinne (og samtidig ha det litt gøy). Spesielt kampene hvor man klarer å utnytte hverandres kvaliteter og spille hverandre gode vil bli savnet – «Det er de morsomste kampene å spille.» Og så kommer hun til å savne fotballoppvarmingene – de eldste mot de yngste!

Om utfordringene hun skal møte nå sier Eline: «Da jeg i VG2 fikk egenerklæringen var jeg veldig usikker på hva jeg ville. Jeg visste ikke så mye om forsvaret eller hva det innebar å være der. Nå som jeg har blitt innkalt har jeg funnet ut litt mer om hvordan hverdagen min vil se ut, og jeg tror at det blir en utrolig kul og unik opplevelse. Det kommer til å bli tøft, og jeg kommer til å møte mange nye utfordringer. Da gjelder det bare å tenke positivt, og vite at det blir bedre. Jeg har mange venninner som har vært gjennom det, og de sier at jeg bør glede meg.»

Når vi spør om vi får se henne på håndballbanene igjen sier hun med et smile at det ikke kan utelukkes.  Eline skal til Bergen etter endt militærtjeneste og planlegger studier ved NHH. Kanskje ser vi henne på et studentlag, og er vi heldige så vender hun tilbake til hjemklubben med tiden.

Elines råd til jentene er: «Ha det gøy, og gjør det beste ut av situasjonen dere er i! De morsomste seirene er lagseirene, så spill hverandre gode.»

Lykke til Eline!! Vi kommer til å savne deg – både på og utenfor banen!