Sliteseier mot Volda! – Aker

Sliteseier mot Volda!

Nyopprykkede Volda skapte problemer for Fredrikstad, Fana og Vipers i serieåpningen, søndag stod de klare i Oppsal Arena for å utfordre våre Akerjenter. Det er spesielt deres særegne 5:1 forsvar som har skapt trøbbel for motstanderne, og trøblete skulle det bli for våre jenter også.

Det skulle ikke mange minuttene til for å skjønne at kampen ville bli målfattig. Etter ti minutter spilt stod det ikke mer enn 3-3 på tavla. Voldas målvakt Hilde Søyseth hadde på nevnte tidspunkt allerede notert seg for seks redninger, flere fra seks meter. Samtidig hadde våre egne jenter stått sterkt i forsvar og forårsaket flere feil hos gjestene i tillegg til gode redninger fra Pedersen i målet.

Men herfra skulle kampen svinge mer. En sterk periode fra vertene ga et lite pusterom på ledelsen 10-6, før Volda umiddelbart hentet inn ledelsen til 10-10. Til pause stod det 12-11. Etter pausen var det Volda som fortsatte sitt gode driv, mens hjemmelaget slet med å sette ballen i mål bak Søyseth. På stillingen 13-16, 11 minutter ut i andre omgang var Aker tvunget til en time-out. En time-out som sådan viste seg suksessfull da hjemmelaget snudde kampen (igjen) til 18-16. Med syv minutter igjen så vertene ut til å ha kontroll på 21-17, men ble nok en gang tatt igjen til 22-21 halvannet minutt før slutt. Det så ut til å bli en reprise av opphentingen i første omgang, men denne gangen holdt jentene hodet kaldt. Seier, 22-21.

Venstrekant Freja Christensen ble nok en gang toppscorer med 8 nettkjenninger. Bestemannsprisen gikk til målvakt Maren Austmo Pedersen.

En ekstra stor takk til jentene fra Hønefoss som stilte som flaggbærere og heiagjeng, samt våre trofaste frivillige som alltid får arrangementene til å gå rundt!

Fakta fra kampen:

Kampen i sin helhet ser du på TV2 play. Husk å benytte deg av tilbudet «Håndballpakka», tre måneder til prisen av en!