En velfortjent seier over Fana 31-27 onsdag kveld – Aker

En velfortjent seier over Fana 31-27 onsdag kveld

Allerede under oppvarmingen onsdag ettermiddag, kunne man ane at Aker-jentene ikke bare var klare til kamp, men også veldig revansjesugen etter borte-tapet i Bergen før jul.

Og til tross for flere bom innledningsvis, gikk Aker rett opp i en 4-1 ledelse, mye på grunn av et meget solid forsvarsspill.

Og utover i omgangen fortsatte Aker-jentene å plage gjestene i eget forsvar, og halvveis inn i førsteomgang hadde det ellers så gode Fana-laget kun klart å putte fire baller inn bak Maren Austmo Pedersen. Og seks minutter før hvilen ledet Aker hele 13-6 over gjestene fra Bergen, som fant det nødvendig med en aldri så liten time-out. Pausen brukte bortelaget godt, og i de siste minuttene klarte de å redusere ledelsen til 15-12.

Aker startet andre omgangen med å øke ledelsen 18-13, før Fana fikk summet seg skikkelig, og igjen begynte å spise seg inn på vertene. Men selv om spillet bølget litt frem og tilbake, ledet fremdeles Aker med fire mål halvveis inn i omgangen.

Og mot slutten av omgangene var det nok flere av de fremmøtte på tribunen som begynte å bli litt urolig når Fana reduserte til 25-26 med kun fire minutter igjen å spille.

Men oppildnet av blant annet en meget entusiastisk heia-gjeng fra Monolitten, klarte jentene våre å beholde roen i sluttminuttene, og de vant til slutt vel fortjent 31-27.

Janne Eklo ble nok en gang kåret av juryen til Akers beste spiller, samtidig som vi velger å gi stor heder til hele laget, som virkelig stod opp bakover i denne viktige kampen som endte med to viktige poeng i REMA1000-ligaen.

Neste kamp er mot Ravens borte i Skedsmohallen om en uke. Vi går noen spennende uker i møte….

Marielle og Ine hadde sammen med resten av forsvaret en svært god dag på jobben mot Fana. Foto: Solfrid T Nordbakk