Aker er fremdeles best i byen, og vant 30-24 over Oppsal søndag kveld – Aker

Aker er fremdeles best i byen, og vant 30-24 over Oppsal søndag kveld

Søndagens kamp mellom Oppsal og Aker var ikke bare en nok en kamp om å være best i byen, men også en kamp om viktige poeng for å sikre plassen i REMA1000-ligaen.

Oppsal lå før kampen på direkte nedrykksplass med åtte poeng, mens Aker med sine 16 poeng hadde et ørlite pusterom rett over kvalifiseringsstreken.

Starten på kampen viste to lag som ville mye, og som byttet på å ha ledelsen det første kvarteret. Midtveis i omgangen klarte Oppsal å tilrive seg en tre-måls ledelse etter at Aker fikk registrert tre stolpeskudd på rad.

På dette tidspunktet valgte Oppsal å ta kampens første time-out, en pustepause som Aker tilsynelatende brukte best. I den påfølgende perioden hevet Akers forsvar seg betraktelig, og satte ordentlig press på Oppsals angrep. Det førte til at bortelaget vant den neste fem-minutters perioden 6-0, og Aker kunne gå til pause med ledelsen 14-12.

Andre omgang ble en tett affære, men selv om Oppsal gjentatte ganger yppet seg, og ved en anledning klarte å komme seg helt opp i ryggen på gjestene fra Oslo Vest, satt man med et inntrykk av at Aker var det beste laget av de to, også i kveld.

Midtveis i andre omgang klarte Aker for første gang i kampen å skaffe seg en fire-måls ledelse, og derfra og inn var det klart at de viktige poengene forsvant vestover søndag kveld.

Kampens store spiller var uten tvil Marthine Svendsberget, som med sitt overblikk gjentatte ganger plukket ballen fra vertene, for så å sette full fart fremover og sette den sikkert i mål. Med sine åtte spillemål ble hun fullt fortjent kåret til Akers beste. I tillegg var både Marie Loka og Mia Syverud en stadig trussel for Oppsal-forsvaret, og begge kunne gå av banen med fem mål hver.

Nå følger en uke med gode treninger før jentene våre igjen skal ut å kjempe for nye viktige poeng i REMA1000-ligaen, da mot Follo «hjemme» i Oppsal Arena i neste søndag.

Marthine Svendsberget Foto: S.H. Photography – Stian Bye Høgsveen