Aker-laget reiste seg, og slo Fredrikstad 24-20 søndag kveld. – Aker

Aker-laget reiste seg, og slo Fredrikstad 24-20 søndag kveld.

Søndag kveld var det klart for et oppgjør mellom «tabell-naboene» Aker og Fredrikstad BK i Oppsal Arena. Begge lag kjemper for å unngå kvalifisering, og i stedet for ende opp i sluttspillet. Både Aker og Fredrikstad har hatt sitt å stri med hva gjelder Covid-19 i det siste, men det skulle i hvert fall ikke prege innsatsen denne kvelden.

Etter syv minutter gikk gjestene fra Fredrikstad opp i ledelsen 3-1, og det etter ikke mindre enn syv bomskudd og tekniske feil fra Aker sin side. Men da våknet hjemmelaget, og satte opp det forsvaret som vi husker fra starten av sesongen, med stor intensitet og knallharde taklinger.

Og i kombinasjon med en god Maren Austmo Pedersen helt bakerst, gikk Aker-jentene fra å ligge under med to, til å lede med tre. Etter 17 minutter hadde Aker sluppet inn kun tre mål, og Fredrikstad lot seg tydelig stresse av et offensivt og knalltøft forsvar.

Bare hele 12 skuddbom og en haug med tekniske feil fra Aker sin side, gjorde at resultattavla ikke viste mer enn 12-7 til vertene.

Anført av en meget god Janne Eklo, benytte Aker starten av andre omgang til å befeste ledelsen sin. Oslo-jentene ledet både 15-9 og 16-10, før gjestene fra «Plankebyen» midtveis i omgangen fikk en bedre periode, der de klarte å knappe inn forspranget noe. Men en skikkelig sluttspurt gjorde at Fredrikstad måtte reise hjem uten poeng denne gangen.

Aker vant kampen til slutt 24-20, og klarte med det å skaffe seg et aldri så lite pusterom i kampen om å unngå kvalifisering.

Janne Eklo ble, med sine syv spillemål, ni assists og et bunnsolid forsvarsarbeid, fullt fortjent kåret til Akers beste spiller denne kvelden. Flere kunne vært nevnt, men vi velger i stedet å fremheve hele det kollektive Aker, som virkelig viste at kampen mot Tertnes tidligere i uken ikke er representativt for hva Oslo-laget står for.

Nå skal jentene våre trene godt en ukes tid, før vi møter Oppsal til by-derby i Oppsal Arena neste søndag.