Akers juniorer til finalen i NM J20! – Aker

Akers juniorer til finalen i NM J20!

Med stinn brakke i Ullernhallen, som strengt tatt alltid burde være vår hjemmearena, var det tirsdag kveld klart for den siste semifinalen i NM Junior jenter mellom Aker og Oppsal. Tertnes har allerede lenge vært klar for finalen i årets junior-NM, og tirsdag kveld skulle det avgjøres om hvilket Oslo-lag som skal stå på den andre banehalvdelen i Spektrum den 29 desember.

Gjestene fra Oppsal satte inn kveldens første mål, og ledet både 2-1 og 4-3, før hjemmelaget fikk satt forsvaret, for så å overta både kommandoen og initiativet i kampen. Og når i tillegg en glimrende Tora Tande Elton i Aker-målet bestemte seg for å stenge, ble det tøft for Oppsal. Aker puttet i den neste perioden fem på rad, og etter halvspilt første omgang ledet de 10-5.

Og til tross for hele tre (!) utvisninger i løpet av omgangens siste seks minutter, kunne Aker gå i garderoben med en solid ledelse 18-13.

Andre omgang ble aldri spennende, til det fremstod Aker-laget for solide bakover, samtidig som de spilte ut hele registeret fremover på banen. Oppsal prøvde seg med flere ulike utgrupperte varianter i forsvar, men det gav i sin tur Akers fotrappe og fintesterke spillere mye rom å spille på. Aker kunne etter hvert kontrollere det hele inn til en komfortabel 34-27 seier.

Hanna Gåsvær ble med sine ni spillemål, og sitt kompromissløse forsvarsspill, fullt fortjent kåret til Akers beste i kampen, mens Camilla Henning-Olsen fikk tilsvarende ære hos gjestene.

Takk til et entusiastisk hjemmepublikum, som virkelig klarte å lage stemning en NM-semifinale verdig.

Nå venter Tertnes i finalen i Spektrum 29.12, og vi regner med at hele Oslo stiller opp for å støtte jentene våre når de skal forsvare NM-gullet fra 2019!