Det ble et klart tap borte mot Fana lørdag kveld. – Aker

Det ble et klart tap borte mot Fana lørdag kveld.

Fana bød inn til fest og hadde fylt hallen med mange unge lokale håndballtalenter da Aker kom på besøk til Fana Arena til kamp om viktige poeng i REMA1000-ligaen lørdag ettermiddag. Fana lå før kampen fire poeng bak Aker, men med en kamp mindre spilt, mens Aker kom til kampen med visshet om at de for mange har prestert lang bedre enn forventet hittil i sesongen. Så alt lå til rette for en jevn og spennende kamp denne lørdags ettermiddagen.

Med noen svært entusiastiske trommeslagere på tribunene, var det hjemmelaget som fikk det første målet, før Aker gikk rett opp i en 6-2 ledelse etter ti minutter. Og ledelsen kunne nok vært enda større om ikke det var for flere kvalifiserte redninger av Olivia L Nygaard, som kom til Fana fra nettopp Aker foran denne sesongen.

Gjestene fra Oslo gjorde det stadig vanskelig for vertene å komme til gode sjanser, og når de først gjorde det, fulgte Maren Austmo Pedersen opp med målvaktspill som hun har vist flere ganger tidligere denne sesongen. Så da Marthine Svendsberget kontret inn 9-4 etter halvspilt omgang, fant Fana det betimelig med en liten pauseprat.

Fem mål er som alle vet ingenting i håndball, og etter en periode der lagene følte litt på hverandre, begynte Fana, anført av en meget god Christine Alver, sakte, men sikkert å redusere Akers ledelse. Men Aker-jentene klarte på sett og vis å beholde roen, og kunne gå til pause med ledelsen 13-11.

Også i andre omgang skulle mye dreie seg om Christine Alver hos Fana. De tre første målene til Fana i denne omgangen var alle signert Alver, som var en stadig trussel for Aker-forsvaret.

Ni minutter ut i andre omgang utlignet Fana til 18-18, før de kunne gå opp i ledelsen for første gang siden de tok ledelsen med kampens første scoring.

Tre kjappe Fana-mål på rad, og plutselig var Fana oppe i ledelsen 23-20. Og derfra og inn kunne man få inntrykk at det var Christine Alver mot Aker. Ikke bare puttet hun selv, men hun var også stort sett nest sist på det meste Fana hadde å komme med.

Og når jentene fra Aker etter hvert begynte å bli slitne, hadde hjemmelaget få problemer med å kontrollere seieren inn. Kampen endte tilslutt med seier 33-26 til Fana, som med det rykket litt nærmere Aker på tabellen i REMA1000-ligaen.

Trøsten for Aker får være at de virkelig satte en skikkelig støkk i Fana i begynnelsen av første omgang, og at de til tross for tapet viste at sesongstarten ikke er en tilfeldighet.

Marielle Nordvang ble kåret til Akers beste i denne kampen, mens hos gjestene var det fullt fortjent Olivia Lykke Nygaard som fikk samme ære. Olivia hadde en fantastisk kamp mot sine tidligere lagvenninner, og hun var definitivt en medvirkende årsak til at Fana kunne sikre seg begge poengene denne kvelden.

Nå får jentene en ukes velfortjent kamp-pause, før vi møter Molde hjemme i Oppsal Arena neste søndag.