Aker til semi i NM! – Aker

Aker til semi i NM!

Etter en drømmeomgang av Maren Austmo Pedersen, godt hjulpet av et svært solid forsvar, fikk Aker den best tenkelig starten på kveldens kvartfinale i NM mot Tertnes i Åsane arena.

Etter halvspilt første omgang stod det 8-3 til Aker, og Tore Johannessen tok kampens første time-out. Pausepraten gjorde nok ikke det nødvendige inntrykket på egen spillere, for det var Aker som fortsatte med solid forsvarsspill, samtidig som de stormet fremover når muligheten bød seg.

Aker spilte seg i denne perioden til flere gode sjanser, og til tross for uvant mye bomskudd, klarte de å opprettholde en solid ledelse gjennom hele omgangen, og kunne gå til pause med ledelsen 13-7.

Andre omgang begynte med at Aker gikk opp til en syv måls ledelse, før lagene i den neste perioden byttet på å score mål. Etter ca 12 minutter i andre omgang ledet Aker fremdeles med fem mål, men så begynte de langsomt å slippe Tertnes inn i kampen igjen. Om det var nerver eller litt manglende rutine skal være usagt, men det ble etterhvert klart at jentene fra Tertnes for alvor begynte å få trua på at de kunne ta igjen gjestene fra Oslo. I løpet av seks minutter gikk Tertnes fra 13-18 til 19-20!

Aker beholdt imidlertid roen, og klarte gjennom sitt aggressive og offensive forsvar å tvinge vertene til å gjøre flere tekniske feil. Og med to kjappe scoringer av Henriette Jarnang, var Aker plutselig foran med tre mål igjen. Og med kun tre minutter igjen av kampen, kunne Aker kontrollere kampen inn til seier 27-23, og er dermed klare for sin aller første semifinale i NM!

Maren Austmo Pedersen stod igjen en solid kamp for Aker, og ble fullt fortjent kåret til Akers beste spiller. Fremover på banen var Janne Eklo igjen en stadig trussel for Tertnes, mens kantspillerne Henriette Jarnang og Freja Christensen også hadde en god dag, med sine til sammen ni mål.

Da er det bare å glede seg til trekningen av semifinalene som skjer på Norges Håndballforbunds Facebook-side torsdag 28. oktober kl. 14.00.

Mål for Aker: Janne Eklo 8, Freja Christensen 5, Henriette Jarnang 4, Marielle Nordvang 3, Mari Myrland 3, Linnea Öhrnell 1, Marie Berg 1, Ine Grimsrud 1, Mia Syverud 1

Maren Austmo Pedersen ble beste spiller i kveldens kvartfinale mot Tertnes.