Aker klar for semifinale i NM20 etter seier over Byåsen – Aker

Aker klar for semifinale i NM20 etter seier over Byåsen

Som regjerende mestere, og etter noen overbevisende seiere i de innledende rundene i årets NM20, var det naturlig nok knyttet stor spenning til kveldens møte mellom Aker og Byåsen i Munkvollhallen.

Og de tilreisende fra hovedstaden skulle til slutt få valuta for både flybillettene og inngangspengene denne kvelden.

Det ble et svært spennende oppgjør mellom to gode lag, som begge viste at de virkelig hadde et ønske om å komme seg videre til semifinalen.

Innledningsvis fulgte lagene hverandre tett, før Byåsen etter hvert klarte å tilrive seg et aldri så lite initiativ i kampen. Trønderne klarte å komme seg et par-tre mål foran gjestene fra Oslo, og kunne til slutt gå til pause med ledelsen 17-15.

Aker brukte noen minutter i starten av andre omgang på å komme seg à jour med vertene, og derfra og ut skulle det bli en ulidelig spennende affære. I den neste perioden byttet lagene på å ha ledelsen, før Aker midtveis i omgangen for første gang i kampen klarte å komme seg to mål foran i målprotokollen. Og til tross for en iherdig sluttspurt av Byåsen, var det til slutt Aker-jentene som kunne juble for seier 34-33, og en plass i semifinalen i årets NM20.

Ine Grimsrud ble med sine syv spillemål, og sitt utrettelige forsvarsarbeid, kåret til Akers beste spiller, i en kamp der lagets bredde, med mange spillere å bytte på, nok ble utslagsgivende i sluttminuttene.

De andre semifinalelagene er Oppsal og Tertnes, samt vinneren av kampen mellom Fredrikstad og Storhamar som spilles førstkommende torsdag.