Best i byen igjen, Aker Topphåndball vant 27-19 over Oppsal søndag kveld – Aker

Best i byen igjen, Aker Topphåndball vant 27-19 over Oppsal søndag kveld

Etter den solide cup-seieren over Oppsal på onsdag, var det nok mange som regnet Aker som klar favoritt i kveldens lokalderby i Rema1000-ligaen. Men nok en gang viste det seg at kampene skal spilles først, og at tidligere meritter ikke betyr allverdens når dommeren blåser i fløyta for en ny kamp.

Oppsal gikk offensiv til verks fra starten av, og hadde tydeligvis bestemt seg for at cup-tapet var glemt, og at det nå skulle kriges om viktige poeng i serien. Oppsal klarte etter hvert å karre til seg en to-tre måls ledelse, samtidig som Aker slet med flere personlige feil og en del bomskudd. I tillegg glimret det ellers så solide forsvaret med sitt fravær, og Oppsals Line Marie Jensen fikk til tider lov til å prikk-skyte fra distanse. Til pause ledet Oppsal fortjent 15-13.

Ikke vet vi hva Lars og Atle sa til jentene i pausen, men det var et helt annet Aker-lag som entret banen i andre omgang. Da var aggressiviteten og trøkket tilbake i forsvaret, og kombinert med flere gode redninger av Maren Austmo Pedersen, gikk det kun 10 minutter før Aker kunne gå opp i ledelsen for første gang i kampen.

Resten av kampen ble en oppvisning i godt forsvarspill fra Aker sin side. Til tross for at Oppsal forsøkte seg med spill syv mot seks i perioder, maktet de kun å score fire ganger i løpet av den siste omgangen.

Aker vant tilslutt kampen 27-19, og befestet med det definitivt stillingen som best i byen!

Janne Eklo ble med sine åtte mål og åtte assist kåret til Akers beste spiller, mens en god Tiril Spæren ble ditto for Oppsal.

Nå blir det en velfortjent kamp-pause frem til vi møter Follo borte den 17 oktober.