Aker til kvartfinale i NM etter storseier over Oppsal – Aker

Aker til kvartfinale i NM etter storseier over Oppsal

Onsdag kveld var det klart for det første møte av to denne uken mellom byrivalene Aker Topphåndball og Oppsal, og i kveld stod kampen om videre avansement i NM. Og for første gang på lang tid fikk Aker endelig anledning til å spille på sin egentlige hjemmebane, da de sammen med Ullern håndball inviterte til håndballfest i Ullern flerbrukshall.

Og fest ble det, i hvert fall for alle de som heier på Aker. Jentene våre tok resolutt kommandoen fra start, og Oppsal ble tvunget til å ta sin første time-out etter 10 minutter på stillingen 5-0 til Aker.

Maren Austmo Pedersen var igjen en svært god siste skanse, samtidig som forsvaret igjen var aggressive og tøffe i duellene. Og når laget samtidig vartet opp med stor fart og kreativitet i både ankomsten og i det etablerte spillet, ble det etter hvert klart at begge lag nok begynte å fokusere mest på søndagens kamp i Rema1000-ligaen. På stillingen 12-5 til Aker tok Oppsal dagens andre time-out, uten at det fikk stor innvirkning på spillets gang, og Aker kunne gå til pause med ledelsen 17-9.

Andre omgang ble mer et pliktløp for begge lag, som fikk anledning til å hvile de mer etablerte spillerne sine, samtidig som de litt yngre fikk anledning til å prøve seg på nivået.

Aker kontrollerte det hele inn til seier 33-19, og er klar for sin første kvartfinale i NM.

250 tilskuere så at Maren Austmo Pedersen nok en gang ble kåret til Akers beste, mens hele 12 av Aker-spillerne tegnet seg på scoringslisten mot Oppsal nå i kveld. Og pr dato er det Aker Topphåndball som er best i byen!

Men uken er definitivt ikke over for spillerne våre, allerede i morgen torsdag skal flere av dem i aksjon mot Sola i 4 runde i NM20, og på søndag skal rekruttene møte Pors i 2.div, mens Elitelaget som nevnt møter Oppsal i Rema1000-ligaen.

Maren Austmo Pedersen ble beste spiller mot Oppsal. Foto: Solfrid Therese Nordbakk