Enkelt videre i NM – Aker

Enkelt videre i NM

Tirsdag kveld var Aker Topphåndball i Fredrikstad for å spille 3.runde i NM mot Østsiden.

Til tross for en tidlig 2-0 ledelse til hjemmelaget, ble det tidlig klart at det ikke ble noen «cup-bombe» i Kongstenhallen denne kvelden.

Etter halvspilt første omgang stod det 11-4 til Aker, og «Øssia»’s trener valgte da å ta en prat med jentene sine. Etter time-outen fulgte en periode med godt forsvarsspill fra Aker sin side, som i kombinasjon med noen fine redninger av Maren Austmo Pedersen førte til fire raske kontringsmål. De siste 15 minuttene av første omgang vant Aker med 10 mål, og de kunne gå til pause med ledelsen 24-7.

Aker-jentene fortsatte med sitt gode og aggressive forsvarsspill også i begynnelsen av andre omgang, samtidig som de satte stor fart fremover i banen. Etter halvspilt omgang ledet Aker 33-11.

Aker valgte å hvile flere av de mer etablerte spillerne sine mye i denne kampen, noe som ga lagets yngre garde en mulighet til å prøve seg. Og ungjentene takket for tilliten, og de klarte å holde konsentrasjonen og trykket opp, til tross for at det aldri var tvil om hvor seieren ville havne.

Aker vant til slutt 42-18, og er med det videre til 4.runde i NM.

2.divisjons-laget fra Fredrikstad skal ha for innsatsen, de unge spillerne vartet til tider opp med gode kombinasjoner som førte til flotte scoringer mot elitelaget vårt.

Mari Myrland ble med sine åtte mål kåret til Akers beste, mens Emilie Sjøgren ble BB hos Østsiden.

Neste kamp for Aker Topphåndball er borte mot Larvik søndag 12.9 kl. 1700.

Mari Myrland ble av juryen kåret til banens beste mot Østsiden Fredrikstad.