Knepent tap i serieåpningen mot Sola – Aker

Knepent tap i serieåpningen mot Sola

Så var det endelig tid for kamp i REMA 1000 ligaen igjen, og i sesongens første kamp var det Sola som var på besøk i Nadderud arena.

Det ble en meget jevn første omgang, som nok var preget av at det var nettopp åpningskampen. Begge lag fremstod som nervøse, med mye bom og flere tekniske feil. Sola klarte imidlertid å tilrive seg et lite initiativ tidlig i kampen, og midtveis i omgangen ledet de med fire mål. Aker begynte etter hvert å få litt mer sving på forsvaret, samtidig som nervene slapp litt fremover på banen. Og med fire på rad og noen viktige redninger, kunne Aker gå til pause med ledelsen 13-12.

Andre omgang ble mye en kopi av den første, der Sola etter kun kort tid gikk opp i en fem-måls ledelse. Og som i første, tok det bort imot en halv omgang før Aker fikk satt forsvaret sitt, men da begynte også opphentingen. 10 minutter før slutt stod det 23-23 på måltavla, og derfra og inn fulgte lagene hverandre tett, og det ble en virkelig spennende avslutning på kampen. En uheldig utvisning to minutter før slutt førte til at Sola fikk anledning til å spille med en mer resten av kampen, og det var til slutt de som kunne gå jublende av banen med seier 30-27.

En god Sola-målvakt Tonje Haug Lerstad, og en sprudlende Janne Eklo ble vel fortjent kåret til kampens beste spillere.

På lørdag kl. 1900 møter vi Flint Tønsberg i sesongens første bortekamp.