Endelig kamp igjen! – Aker

Endelig kamp igjen!

Etter flere måneders ufrivillig pause, var det endelig klart for kamp igjen. Treningskampen mot Storhamar torsdag kveld ble en grei gjennomkjøring for nytt trenerteam og kommende sesongs spillerstall.

Første omgang startet noe trått, og jentene våre hang ikke helt med fra starten av. Etter en del feil bakover, noen tekniske feil og mye bom fremover, stod det brått 10-2 til et godt etablert hjemmelag.

Vi flyttet ikke nok på beina og bommet på en del av vurderingene i 5:1-forsvaret vårt, som ble effektivt løst av et godt hjemmelag, som i tillegg kom på oss med mye trøkk. Det ble da tatt en timeout for å gjøre en del justeringer, og vi la oss ned i 6:0 og fikk på den måten samlet oss litt. Fremover fikk vi også flere gode løsninger, selv om vi fortsatt sleit med å sette flere gode sjanser bak en god Stina Liden i Storhamar målet. Etter en bedre andre halvdel av første omgang, stod det 20-10 til hjemmelaget til pause.

Andre omgangen startet dessverre med at Storhamar får lov til å putte tre baller uten at vi tilsynelatende er helt klare. Etter dette kom derimot en meget god Aker-periode med mye bra forsvarspill med flere brudd, bedre kompakthet og mer fysisk forsvarsspill. Jentene våre kom tettere opp i Storhamar-spillerne og presset frem flere feil og dårlige vurderinger.  Vi taper tilslutt andre omgang 16-13, men det etter en omgang der vi hevet oss vesentlig fremover og spilte flere angrep med mer ro og plan i det vi holdt på med. Kort oppsummert hadde vi en generelt fin progresjon underveis i kampen og mange gode svar som vi skal jobbe målrettet med videre.

Vi rullerte greit rundt på alle 15 spillerne som var med i troppen og spesielt er det gledelig med unge spillere som Tora og Annmalie i mål. Ellers er Henriette, Marie, Mari, Emilie, Marie alle unge spillere med liten eller ingen erfaring med elitespill tidligere, og som nå får verdifull erfaring på dette nivået.