Julie Berg er klar for Skövde HF – Aker

Julie Berg er klar for Skövde HF

Etter sesongen forlater Julie Aspelund Berg Aker og blir en del av Skövde HF i Sverige. Julie har vært Aker sin kaptein de tre siste sesongene og siden 2017 har hun også vært en del av Norges landslag i beachhåndball. Les hva Julie har å si om overgangen til svensk eliteserie:

Foto: Amélie Ramm

Hvorfor har du valgt å signere med Skövde?
– Når det tikket inn en melding fra Daniel i januar, skjønte jeg ikke så mye. Jeg trodde aldri en slik mulighet skulle dukke opp, og ble fort nysgjerrig på hva de kunne tilby. De siste 4 årene har jeg sjonglert 100 % jobb med håndball, noe som har fungert bra, men også vært krevende til tider. Så når tilbudet om betydeligere redusert jobb ved siden av håndballen kom på bordet, virket dette veldig spennende.

Foto: kvinneidrett.no / Andreas K. Berge

Hvordan har tiden i Aker påvirket din utvikling på håndballbanen?
– Aker har vært en veldig stor og viktig del av meg, siden det ble stiftet i 2016. Det har på mange måter vært mitt andre hjem. Vi har vært en fantastisk spillergruppe med trenere og støtteapparat, som har tatt steg for steg sammen over tid. Så det har vært utrolig gøy å være en del av. Det har vært et utrolig vanskelig valg, siden jeg har vært så lenge i klubben og den betyr så mye for meg. Jeg har også hatt en fantastisk jobb som har vært veldig snille og lagt godt tilrette for meg oppigjennom. Som det har også har vært tøft å forlate nå, for en periode. Men slike muligheter vokser ikke på trær, så da måtte jeg gripe den. Jeg kommer til å savne jentene og klubben som helhet, meg jeg gleder meg til å følge med videre. Jeg har trua på at Aker skal fortsette å bite fra seg i Rema 1000-ligaen.

Foto: Amélie Ramm

Hva gleder du deg til med å flytte til Sverige?
– Det blir veldig spennende å flytte litt på seg, særlig siden jeg såvidt har bodd utafor ring 3. Samtidig er Skövde en klubb med gode tradisjoner og lang fartstid i den øverste ligaen. De har også vært veldig imøtekommende og ryddige i prosessen. Jeg gleder meg veldig til å møte nye lagvenninner, trenere og støtteapparat. Samt lære meg å kjenne en ny by og kultur. Også gleder jeg meg til fika. Haha.

Vi ønsker Julie masse lykke til i Sverige og takker for mange fine år i Aker!