Si hei til Maren – Aker

Si hei til Maren

Ny målvakt er klar for Aker! Til høsten skal Maren Austmo Pedersen vokte buret bak Akers forsvar. Maren kommer fra Charlottenlund som for tiden spiller i 1. divisjon. Her har hun spilt og utviklet seg siden 2015. Vi gleder oss veldig til å bli kjent med Maren og har tatt en prat med henne i forbindelse med signeringen:

Hvorfor har du valgt å signere med Aker og hva gleder du deg til med å spille i eliteserien?
– Jeg er veldig fornøyd med å signere for Aker. Timingen for en overgang passer meg bra, med tanke på at jeg blir ferdig med studier til sommeren. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben, hvor det er mange unge gode spillere med et ønske om å utvikle seg som lag og som enkeltspillere. Det har vært et ønske å utfordre meg med eliteseriespill. Jeg gleder meg til å kjenne på toppidrettsmiljøet, med treninger og kamper for Aker.

Hvordan blir eliteserien vs 1. divisjon?
– Mine forventinger til det å gå fra 1.divsjon til eliteserien er at det er et høyere tempo fremover og bakover i banen. Skuddene kommer nok til å bli både litt hardere og smartere, noe som stiller større krav til meg og samspillet med forsvaret.

Hvordan blir det å flytte til Oslo?
– Det å flytte til Oslo blir spennende. Jeg er lite kjent i byen og derfor gleder jeg meg til å utforske den.

Skal du studere, jobbe eller gjøre noe annet ved siden av håndballen i Oslo?
– Ved siden av håndballen er planen å jobbe som sykepleier. Jeg har ikke søkt jobb enda, men tror og håper at det ordner seg.

Foto: Jørn Almberg (CSK)

Lars Abelsen har stor tro på Maren som målvakt for Aker:
– Maren er en spennende målvakt som vi har fulgt en  stund. Hun har stått for Charlottenlund i 1 div flere år tross sin unge alder og opparbeidet seg mye erfaring som målvakt. Maren har alt som skal til for å bli en toppmålvakt, Hun har god plasseringsevne, god basisteknikk og en meget god kastarm. Vi har stor tro på at Maren vil utvikle seg videre hos oss og ta nivået i Rema 1000-ligaen raskt.