Olivia Nygaard til Fana – Aker

Olivia Nygaard til Fana

Målvakt Olivia Lykke Nygaard har signert en 2-års avtale med Fana Håndball i Bergen. Olivia har spilt tre sesonger i Aker, har en rekke kamper på yngre landslag og flere meritter fra håndballbanen. I desember 2019 var hun med da Aker sikret gull i NM20!

Foto: kvinneidrett.no / Andreas K. Berge

Vi har tatt en prat med Olivia i forbindelse med overgangen:

Hva tenkte du når Fana ønsket deg som en del av laget sitt?
– Når Fana tok kontakt ble jeg utrolig glad! Det føltes som et godt skulderklapp å få for jeg synes de er et bra lag og virker som en god treningsvillig gjeng, som hele tiden ønsker å bli bedre.

Hva gleder du deg til med å spille i Fana?
– Det jeg gleder meg til med å spille i Fana er å kunne fortsette med å ta nye steg og utfylle mer av mitt potensiale som keeper. Jeg tror at ved å komme til en ny klubb så vil jeg møte på nye utfordringer som jeg ikke har prøvd meg ut på enda. Samtidig gleder jeg meg utrolig mye til å bli kjent med masse nye lagvenninner og teamet rundt laget.

Foto: Amélie Ramm

Hvordan blir det å flytte til Bergen? Skal du studere ved siden av håndballen?
– Det blir selvfølgelig veldig skummelt å måtte flytte ut hjemmefra. Derimot så gleder jeg meg masse for selvom det blir uvant så tror jeg at det blir spennende, morsomt og ikke minst interessant å måtte klare å stå litt mer på egne bein. Jeg skal studere i Bergen sånn at dagene ikke kun går i håndball. Jeg mener at det er viktig å ikke kun fokusere på en ting hele tiden:)

Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Hvordan har tiden i Aker vært og hva har det betydd for utviklingen din?
– Jeg ville aldri har vært foruten tiden min i Aker. Disse tre sesongene har gått utrolig fort og har betydd veldig mye for min utvikling! Jentene på laget har alle vært med på å gjøre meg litt bedre hver eneste trening. Den treningskulturen som ligger til grunn i laget har hele tiden vært med til å pushe meg til å være fokusert og videreutvikle meg for å gjøre laget bedre. Rammene rundt og måten treningsbelastningen har blitt styrt, har gjort at jeg har hatt utrolig få skader som har gjort at jeg alltid har kunnet se framover og videre. Tiden min i Aker har vært helt fantastisk og jeg kommer til å savne jentene og teamet rundt laget utrolig mye når jeg fortsetter min reise til Fana.

Vi takker Olivia for tiden i Aker og ønsker henne masse lykke til videre i Fana!