Karoline Lund til dansk eliteserie – Aker

Karoline Lund til dansk eliteserie

I dag kan vi stolt meddele at Karoline Lund har signert en 3 års kontrakt med København Håndbold! Karoline flytter til Danmark etter sesongen og gleder seg til nye utfordringer i den danske eliteserien.

Karoline har spilt i Aker i totalt tre sesonger (17/18, 19/20, 20/21). Hun har banket inn mange mål og tatt med seg flere priser for banenes beste. I 2019 ble hun kåret til den beste spilleren i NM20. Karoline har allerede vært på flere samlinger med rekruttlandslaget og vi satser på at det blir mange flere fremover. Nå gleder vi oss til å ha med Karoline resten av sesongen, før hun pakker baggen og drar til den danske hovedstaden.

Foto: Andreas K. Berge / kvinneidrett.no

Hvorfor valgte du å signere med København?
– Da jeg fikk tilbud fra København var valget egentlig ganske enkelt. Det har alltid vært en barndomsdrøm å bli utenlandsproff. Det føles rett å ta steget ut nå. København har vært gode gjennom mange sesonger og spilt med i toppen av den danske ligaen. De har en spennende spillestil, som jeg tror jeg kan passe inn i og forsterke. De spiller hurtig håndball, og jeg håper jeg med min skuddkraft kan tilføye enda en dimensjon til spillet. Spillerne og trenere holder et høyt nivå, og opplegget rundt klubben virker veldig proft. Jeg håper og tror København vil være det rette stedet å være for å utvikle meg videre som håndballspiller, og jeg ser virkelig frem til å bli en del av troppen.

Det har alltid vært en barndomsdrøm å bli utenlandsproff!

Karoline Lund

Hva gleder du deg til med å spille i dansk eliteserie?
– Det blir spennende å komme til et nytt land og en ny liga. Nivået på den danske ligaen er høyt. Jeg gleder meg til å spille mange tøffe kamper mot god motstand. I tillegg er interessen rundt håndball stor i Danmark, så når korona forhåpentligvis er over blir det litt trykk i hallen rundt kampene også. Det gleder jeg meg til.

Foto: Andreas K. Berge / kvinneidrett.no

Hvordan har tiden i Aker vært og hva har det betydd for din utvikling?
– Jeg har hatt noen bra år i Aker, og er takknemlig for min tid her. Fjorårets sesong var et høydepunkt for min del hvor vi virkelig gjorde det bra, mens i år har det vært noe tøffere. Det har vært lærerikt å stå med mye ansvar i motgang og medgang, og føler jeg har vokst på det som spiller. Jeg vil takke jentene, trenerne og Sverre og Nina for noen fine år.

– Har også lyst å rette en spesiell takk til oppfølgingen fra Even på OIS og Tommo på Olympiatoppen. De to har betydd mye for meg og min utvikling disse årene.

– Nå er det viktig for meg å avslutte i Aker på en god måte, og jeg skal gjøre alt for at vi får en best mulig avslutning på sesongen.

Foto: Andreas K. Berge / kvinneidrett.no

Skal du fortsette med jussen, eller blir det fullt fokus på håndball nå?
– Fullt fokus blir definitivt håndball, men mulig jeg tar litt studier på sida. Tanken er å fortsette på jussen, men med en redusert studieprogresjon hvis det lar seg kombinere.

Hvordan blir overgangen til profftilværelsen?
– Å skulle spille proft blir fantstisk. Jeg gleder meg til å ha 100% fokus på håndballen, og bare drive med det jeg elsker!

Foto: Andreas K. Berge / kvinneidrett.no

Vi ønsker Karoline masse lykke til videre neste sesong!

Les Københavns artikkel her