Positivt angrepsmessig – Aker

Positivt angrepsmessig

Våre Akerjenter spilte søndag sin første kamp på over 2 måneder etter at de siste 4 kampene har blitt utsatt pga ulike Koronakarantener. Etter en god treningsperiode var det en motivert gjeng som satte kursen for Bergen. Motstander Fana har gjort en meget god sesong og lå på 6.plass før kampen, mens Aker lå på 10.plass med 3 kamper mindre spilt.

Vi har fått Henrik til å oppsummere litt fra kampen:

– Jeg synes vi kommer bra i gang og leder med 2 mål midtveis i 1. omgang etter mye bra angrepsspill. Dessverre så kom vi ikke opp på nivå forsvarsmessig, og det ble vår største utfordring kampen gjennom. Ved pause er stillingen 16-16, og vi følte at vi var ordentlig med i kampen. Starten på 2.omgang ble ikke helt som ønsket og Fana fikk et grep på kampen som vi aldri klarte å ta tilbake. Vi taper kampen til slutt 34-29. Vi stresser dem litt på slutten med et par merker, men klarer ikke helt å komme opp. Vi scorer 29 mål og brenner i tillegg nærmere 20 gode muligheter. I den fasen er det veldig mye positivt å ta med oss videre, og med 29 scorede mål så skal vi vinne. Vi har jobbet mye angrepsmessig de siste 2 månedene, og det var moro å se at det har gitt resultater. Det som er mest skuffende er det vi presterer bakover. Vi klarer ikke å etablere oss tidlig nok i returløpet. Vi blir spilt for lave etablert forsvar, og Fana får jevnt over holde i gang ballen altfor lenge uten at vi får laget nok brudd. Da blir vi på etterskudd i duellene og blir stående med for store avstander. Nå skal vi jobbe ordentlig godt med forsvarsspillet frem mot Tertneskampen på torsdag, og forsterke det positive angrepsmessig, avslutter Henrik.

Karoline Lund ble Akers toppscorer med 6 mål, mens Julie Granum ble kåret til vår beste spiller med 5 fine mål! Vi ønsker Akerjentene masse lykke til på torsdag mot Tertnes. Også den kampen går i Bergen.