NTH: – Vi var de eneste som kunne snu det. – Aker

NTH: – Vi var de eneste som kunne snu det.

Denne artikkelen ble først publisert hos Norsk Topphåndball på topphandball.no.

Les artikkelen her.


Etter 5 tap på rad i serie og cup, satt det igjen for Aker da det ble 24-23 seier over byrival Oppsal.  Playmaker Marielle Nordvang (20) setter ord på følelsen av å vinne igjen og hva Aker har gjort for å snu den leie trenden med flere tap på rad.


– Det er veldig lærerikt den perioden vi har vært igjennom nå, forteller Marielle Nordvang.  – Det viser hvor viktig det er ikke å grave seg ned selv om det er aldri gøy å tape en kamp og vi synes det er kjipt. 

– Vi har vært flinke til å legge fra oss det tapet og fokusere videre på oss selv.  For vi er de eneste som kan snu det og man vinner ikke noe på å synes synd på seg selv.  Da må man heller revansjere det i neste kamp. 


Thriller-kamp

Det var mye nerve knyttet til gårsdagens lokaloppgjør.  Begge lagene var i poengnød og fjorårets kamp var friskt i minne.  Den gang var det Oppsal som avgjorde til 21-20 i kampens siste sekund. 

– Det var jo et lokaloppgjør, så vi var selvfølgelig veldig spent.  Vi kom litt bakpå fra start hvor vi gjør litt feil og bommer litt så Oppsal får løpt på oss.   Det som gjør at vi greier å snu kampen er at vi avslutter bedre i angrep så vi får løpt hjem.  Og at heller vi får løpt på Oppsal enn at de får løpt på oss.  For det er to lag i går som er veldig glade i å løpe.  Så da gjelder det å komme seg hjem i forsvar.


– Vi hadde en måltørke midt i kampen hvor vi ikke scorer mål på en god stund.  Da slipper vi Oppsal inn i kampen igjen.  De får enkle mål og vi får større avstander i forsvar, vi blir dratt litt i fra hverandre.  Men jeg synes vi er flinke til å holde lagmoralen oppe og vi fighter helt inn.  Det virker ikke som vi blir så stresset selv Oppsal til og med kommer opp i en tomålsledelse. Vi tok en timeout der og fullfører helt inn, smiler Marielle. 

Foto: Paul Fekjær


Deilig å føle på det å vinne en kamp igjen

– Det var utrolig deilig med seier.  Det har gått litt imot i det siste, men vi har hatt noen skikkelige gode økter med bra intensitet, så det er godt å få det ut på banen også.  For vi vet at når vi trener godt over lang tid, så vil det gi resultater etter hvert.  Men det er det å få det ut når det faktisk gjelder. Så det var utrolig godt å få de 2 poengene, de er viktige, sier hun. 


For å snu trenden med dårlige resultater, har Aker kjørt mer konkurranser på treningene.  Marielle forklarer:

– På treningene har vi delt inn i lag så vi har de samme lagene over en periode på to uker.  Hvor vi da teller opp poeng gjennom alle konkurranser vi har i løpet av de fjorten dagene.  Så vi får frem enda mer av det konkurranseinstinktet og gir alt på alle konkurranser.  På oppvarming, kontringsspill – uansett hva det er.  For det er så viktig at vi gjør det på trening for så å få det inn i kamp.  At det blir en vane for oss at vi alltid skal være på og fighte. 


Men selv med topp treningsinnsats , så kom en ny nedtur mot Byåsen. 

– Ja, det var selvfølgelig veldig kjipt å tape mot Byåsen.  Vi følte egentlig i den kampen at vi var mye mer til stede enn mot Flint Tønsberg.  Vi spilte en mye bedre kamp, men vi fikk altfor mange skuddbom, så det er helt klart det vi tapte på i den kampen.  For vi kom til mange gode muligheter, men det hjelper ikke det når det blir så mange redninger og bomskudd. 


– Men selv om det har buttet imot har vi klart å holde oppe og alle fighter på trening og det bra nivå.  Og det får vi godt utbytte av.

Foto: Paul Fekjær


Marielle Nordvang har mye ansvar i årets Aker-mannskap.  For henne er det viktig ikke å tenke for mye, men være aggressiv og direkte mot mål. 

– Jeg har helt klart en annen rolle i laget i år enn det jeg hadde i fjor.  Så det er en helt ny situasjon for meg.  Det handler mye om at jeg må tørre å ta sjansen når den først byr seg. 

– I kampen i går er jeg fornøyd med at når jeg kommer inn så tenker jeg ikke så mye og bare går på og er direkte.  Det er det som er viktig for alle på laget egentlig, vi er best når vi er direkte på mål, kommer i stor fart og kommer på hverandre. 

– Det er selvfølgelig gøy å spille mye mer, så det synes jeg er morsomt.   Trenerne er flink til å bytte på oss i midten. Vi er forskjellige spillertyper og vi kommer inn og bidrar på ulike måter, avslutter 20-åringen.