Hils på Hanna Gåsvær – Aker

Hils på Hanna Gåsvær

Hanna Gåsvær spiller i år sin første sesong for Aker Topphåndball! Hun gikk fra Snarøya til Ullern i 2016 og har spilt i Ullern frem til sesongen 19/20. I Aker har hun tatt store steg og utviklet seg til å bli en god bakspiller. Denne høsten har Hanna debutert i kvinnens øverste liga i Norge, nemlig Rema 1000-ligaen! Hvordan har Hanna kommet seg dit hun er i dag?

Hvordan har du trent og jobbet for å komme dit du er i dag?
– Jeg har lagt ned ekstremt mye tid spesielt de siste 3-4 årene og har jobbet hardt for å komme der jeg er nå. Har for det meste satt meg mål på ferdigheter jeg ønsker å bli bedre på: en finte, et spesielt skudd osv, og så fokusert mye på dette både i skole og klubb. For meg så har det å fokusere på spesifikke oppgaver på trening vært veldig nyttig og jeg har fått mye ut av det før og nå. Men det som kanskje har vært viktigst for meg har vært å prøve å gi alt på alle treninger. Selvfølgelig er dette vanskelig å gjennomføre i praksis, man har dårlige dager, men jeg har hvertfall prøvd å gjøre de dårlige dagene så bra som mulig. Og dette tror jeg har bidratt til at jeg har nådd mange av de målene jeg har satt meg.

Foto: kvinneidrett.no / Andreas K. Berge

Hvilke mål har du hatt underveis? Hva er dine videre ambisjoner?
– Jeg har alltid hatt et ønske om å bli bedre og å ta steg opp på et høyere nivå. Jeg har ønsket å spille med dem som er eldre og få nye utfordringer. Dette har ofte ført til at jeg har måtte omstille meg mye og det har vært utfordrende. De eldre er ofte mye tøffere og har noen triks i ermet som man må venne seg til. Man må i tillegg legge enda mer ned i alle satsningene sine, hvis ikke har man ikke sjans. Dette har vært den største utfordringen for meg når jeg har trent med elitelaget, at det ikke nytter å satse halvveis. Man må legge mye mer i alt man gjør for å få det til og jeg syntes at det å få sjansen opp på elitelaget har vært ekstremt gøy. Jeg håper på å få trent mer med dem fremover også! Hadde vært ekstremt gøy å kunne spille fast i eliteserien en dag!

Hanna jobber målrettet og fokusert!
Foto: kvinneidrett.no / Andreas K. Berge