Talentene tar steg i Aker – Aker

Talentene tar steg i Aker

Det er fantastisk gledelig å se alle de spennende talentene som kommer nedenifra i Aker om dagen! Denne høsten har fire lokale 02- og 03-jenter fra rekruttgruppen vært med i Rema 1000-ligaen!

De fire spillerne er:

Mari Myrland (02 opprinnelig Njård)

Foto: Kvinneidrett.no / Andreas K. Berge


Eline Sørensen (02 Ullern)

Foto: Leidulf Dyrland


Martine Mork (03 Ullern)


Hanna Gåsvær (03 Ullern)

Vi har snakket med trener Henrik Wilhelmsen om hva han tror er grunnen til denne utviklingen blant rekruttene:

– Det er utrolig moro at det gror så bra nedover i rekkene våre om dagen! Dette er et godt bevis på effekten av opprettelsen av Aker Topphåndball for 4 år siden. Det har vært drevet godt nedover i 02- og 03-generasjonen over lang tid, og det skal det sportslig apparatet rundt lagene har ros for! Også tror jeg spillerne har fått en ordentlig vitamininnsprøytning de siste årene gjennom å se at det er et lokalt eliteserielag på toppen i egen klubb.

I rekruttgruppen trenes det meget bra under kyndig ledelse av Joakim Tvilde og Trond Jensegg. Vi har et veldig godt samarbeid opp og ned i klubben og har en felles filosofi på hvordan vi ønsker å drifte Aker sportslig på en best mulig måte!

Henrik Wilhelmsen

– Når unge spillere får muligheten til å bryne seg på trening mot eldre og litt bedre spillere tar de fort raske steg. Det ser vi stadig gode eksempler på!

– Samlet på rekrutt og elite vi har nå ca. 45 spillere over 16 år som trener knallhardt hver eneste dag for å bli så gode som overhode mulig. Det er et veldig godt utgangspunkt for å utvikle enda flere eliteseriespillere i tiden fremover. Jeg tror det er gode muligheter for at det er fler enn de 4 som får prøve seg i eliten i løpet av sesongen. Så det er bare for de unge jentene og fortsette å jobbe knallhardt, avslutter Henrik.

Når vi i tillegg tar med at det er kun 3 spillere som har spilt kamper for Aker i Rema 1000-ligaen denne sesongen som ikke holdt junioralder (Aker vant NM gull i jenter 20 sist sesong) forrige sesong, er det ingen tvil om hvem som har det yngste laget i Norsk Topphåndball om dagen!