Seier i treningskamp mot Fjellhammer – Aker

Seier i treningskamp mot Fjellhammer

«Håndballspiller» ved Trond Sørøy har intervjuet Ane Høgseth:

Teksten er gjengitt med tillatelse fra Trond Sørøy / Håndballspiller.

Aker og Fjellhammer har spilt treningskamp i kveld. Aker vant kampen 49-24 etter 3×25 minutter. Etter to omganger var stillingen 34-14. Mestscorende for Aker var Tuva Ulsaker Høve 8 mål og Julie Sofie Granum 6 mål.

Her oppsummerer linjespiller Ane Cecilie Høgseth både denne kampen og hvordan treningsinnsatsen har vært i Aker etter siste seriekampen hvor det ble tap mot Flint Tønsberg.

Vi satte oss noen mål før kampen i de fire forskjellige fasene. I forsvar skulle vi juble, og det synes jeg vi fikk til bra. Vi satte mange gode taklinger og fikk satt et godt forsvar. Vi fikk Fjellhammer tidlig ut av kampen og fikk kjørt mye kontra.

Ane Høgseth
Foto: Andreas K. Berge / kvinneidrett.no

– Vi hadde som ankomst-målsetting at vi skulle være smarte og velge enten å gå all-in eller roe ned for å bygge opp et godt angrepsspill. Men vi fikk mange kontringsmål og fikk virkelig kjørt på dem.

– I angrep var vi direkte alle mann og da kom vi til gode sjanser. Vi var flinke til å involvere alle posisjoner i spillet. I returløpet var det også bra, vi fikk ikke så mange kontringer imot oss, men det hang litt i sammen med at vi fikk avsluttet i angrepsspillet fremover. Det synes jeg var veldig bra.

– Vi fikk en god gjennomkjøring i dag og vi var virkelig på fra start. De målene vi satte oss foran kampen, gjennomførte vi. Vi er der vi skal være når kampen starter.

– Etter tapet mot Flint fant vi ut at vi måtte hente frem igjen den gutsen og innsatsviljen som vi egentlig er kjent for. Den krigingen som Aker-drakta skal representere. På trening den siste uka har vi delt oss inn i to lag som konkurrerer mot hverandre i to uker. Og så teller vi poengene og kårer en vinner. Vi håper å få frem konkurranseinstinkt og tenning på trening igjen. Jeg tror det er der mye sitter. Møter man god motstand på trening blir det enda bedre i kamp og vi får satt det forsvaret og angrepsspillet vi skal fra start, at vi er med der og at det ser ut som at vi faktisk har lyst til å spille og score det målet. Da kommer det godt med å ha mye konkurranse på trening.

– Nå merker vi tenning på trening og at alle er på. Nå er det mer dueller på trening enn hva som har vært tidligere. Og det er sånn vi må fremstå hele tiden og hvis det er konkurranser som er cluet for å finne frem den innsatsen, så er det noe vi bare må fortsette med!

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler.