Samarbeidsavtale med Nesodden HK – Aker

Samarbeidsavtale med Nesodden HK

I forkant av forrige hjemmekamp i Rema 1000-ligaen, ble det underskrevet en samarbeidsavtale med Nesodden Håndballklubb og Aker Topphåndball. Nesodden har vært en klubb siden 1992 og ble i år kåret til Årets klubb av NHF Region Øst.

Aker Topphåndball er fortsatt en relativt liten og nyetablert håndballklubb med få ressurser, og det er krevende å drive en klubb på eliteserienivå i Norge i dag. Ullern er moderklubben til Aker TH og den viktigste støttespilleren vår, men styret ønsker over tid å innlede samarbeid med en håndfull breddeklubber for å utvikle «håndballfamilien» til Aker TH.

Styreleder i Nesodden, Gry Stine Kopperud, og styreleder i Aker, Tom Erik Myrland.

Hensikten er å bidra til å styrke den langsiktige utviklingen av klubben vår, først og fremst for å tiltrekke oss lokale talenter med høye ambisjoner, men også som ett ledd i å bygge klubbens økonomi og nettverk av ressurser.

Tom Erik Myrland

Nesodden HK er en meget veldrevet håndballklubb som allerede har fostret fire spillere til Aker TH, med Marielle Nordvang som det beste eksemplet. Ved å kunne trekke på vår sportslige kompetanse og ressurser, skal vi hjelpe Nesodden HK med å nå noen av sine mål  – blant annet å motivere spillere og motvirke frafall, tilby talenter utviklingsmuligheter i egen klubb samt videreutvikle egne trenere gjennom dette samarbeidet.  

Styreleder i Nesodden HK, Gry Stine Kopperud, gleder seg over samarbeidsavtalen som nå er inngått:

Vi vil utvikle bredden i klubben, i tillegg til å ha et tilbud til våre talenter. Vi er veldig glad for å inngå et samarbeid med Aker Topphåndball!

Gry Stine Kopperud, styreleder i Nesodden HK

Marielle Nordvang er som nevnt en tidligere Nesodden-spiller. Marielle var i klubben fra 2010-2016 og hun minnes tiden i Nesodden HK som veldig bra!

Jeg hadde noen veldig fine år på Nesodden. Vi var en stor gjeng med mange jenter, og vi hadde det veldig gøy på både treninger, kamper og cuper. Etterhvert når jeg ble større og bestemte meg for å satse var jeg nødt til å bytte klubb siden vi ikke hadde et godt seniorlag. Derfor tror jeg det er veldig bra at Nesodden og Aker går inn i et samarbeid. Da vil man som spiller i Nesodden ha tilknytning til et eliteserielag og noen å se opp til. I fjor var det hele 4 Nesoddenjenter i Aker, og selv om det bare er meg i år, håper jeg det vil være enda flere om noen år.

Marielle Nordvang

I fjor spilte også de tidligere Nesoddenjentene Ingerid Svendsen, Margit Lidal og Anna Lidal i Aker Topphåndball.