Marielle Martinsen på rundens lag – Aker

Marielle Martinsen på rundens lag

«Håndballspiller» ved Trond Sørøy har intervjuet tidligere Aker-spiller Marielle Martinsen.

Teksten er gjengitt med tillatelse fra Trond Sørøy / Håndballspiller.

Marielle Martinsen har fått en super start på proffkarrieren i danske Aarhus United og ble tatt ut på rundens lag, sammen med lagvenninne June Bøttger. Her forteller Marielle om de første ukene i ny klubb:

– Det var skikkelig kult å bli tatt ut på rundens lag etter kampen mot Horsens. Jeg følte det endelig løsnet litt for meg spillemessig og det var en veldig deilig følelse. Det er kanskje den beste kampen vi har spilt hittil i sesongen. Vi hadde snakket om før kampen at nøkkelen for å vinne var å være tålmodige i forsvaret, for deretter å få i gang kontra- og ankomstfasen vår. Jeg synes vi lykkes godt med det og sitter tilslutt igjen med to viktige poeng.

Foto: Aarhus United

– Det har vært veldig spennende, men også en utfordring å komme til en ny liga. Det har gått litt opp og ned for min egen del, som kanskje også er naturlig når alt er nytt. Nye lagkamerater, ny spillestil og helt ukjente motstandere. Men jeg prøver å være tålmodig og ikke forvente at alt skal fungere med en gang. Jeg stortrives i klubben. Det er et godt samhold i laget og jentene har tatt meg veldig godt imot. Vi bruker mye tid med hverandre også utenfor banen og det gjør det litt lettere å bo i en “ny” by. I tillegg er trenerne veldig dyktige i det de gjør og er veldig enkle å snakke med. Det er også et stort engasjement rundt laget som bruker mye tid for at klubben hele tiden skal utvikle seg og at vi skal kunne prestere på banen.

Jeg har egentlig fått en større rolle i laget enn det jeg forestilte meg før jeg kom ned hit. Jeg har fått masse av spilletid og tillit, noe som har gjort at jeg har fått en stor trygghet i min rolle allerede nå.

Marielle Martinsen

– Nå har jeg ikke spilt så mange kamper her enda, men det er definitivt mer tempo i kampene her nede enn det er hjemme i Norge. I tillegg har jeg et inntrykk av at det er flere jevne kamper, selv mellom bunn og topp i ligaen.

– Jeg er fornøyd med hvordan vi fremstår som lag. Det har gått litt opp og ned i de første kampene, men vi har tatt poeng i tre av fire kamper til nå, så det er vi godt fornøyd med. Vi er mange nye bakspillere i år og vi har fortsatt mye å jobbe med når det kommer til samspill, men det tror jeg vil komme mer og mer utover sesongen jo mer vi blir kjent med hverandre. Jeg tror det vil være en sesong med mange merkelige resultater i ligaen, spesielt før jul. Det er mange lag som har byttet ut flere spiller, som gjør at det vil gå litt opp og ned for flere. For vår del håper og tror jeg at det skal bli en god sesong. Vi har ihvertfall fått en god start, noe som jeg håper vi kan bygge videre på.

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler.