NTH: Super start for det unge Aker-mannskapet – Aker

NTH: Super start for det unge Aker-mannskapet

Denne artikkelen ble først publisert hos Norsk Topphåndball på topphandball.no.

Les artikkelen her.

Aker Topphåndball fikk en drømmeåpning på årets REMA 1000-liga ved å slå Fana 31-22 i Ullern Flerbrukshall torsdag kveld.

Laget består av mye ungt og urutinert i alderen 18-21 år.  Rutinen i laget har de i form av Julie Aspelund Berg på linja, Vilde Johansen i mål og Karoline Borg på høyreback.

Men det var ungjentene som hadde regien i kveld.

Etter fem minutter var stillingen 5-0 til hjemmelaget og Fanatrener Erlend Lyssand ble tvunget til å ta timeout.  I minuttene som fulgte nærmet bortelaget seg og etter 12 minutter var Fana kun ett mål bak på 7-6.

Men så klaffet tempospillet til Aker igjen og laget økte til 11-6.  Resten av oppgjøret så aldri Aker seg tilbake og ledet mellom 8-11 mål gjennom hele andre omgang. 

Foto: Amélie Ramm


Tuva Ulsaker Høve (LK00-spiller) på høyrekanten spilte sin beste kamp for Aker etter at hun kom til klubben foran forrige sesong.  11 scoringer ble det på den tidligere Byåsenspilleren.  Karoline Lund fortsatte der hun slapp i fjor og lagde 7 mål i kveld. 

For Akertrener Henrik Wilhelmsen må det ha vært en lettelse å se at det er mulig å spille god håndball i REMA 1000-ligaen også uten Marielle Martinsen på laget, hun spiller nå i dansk liga.  Marielle Nordvang, Julie Sofie Granum og Ine Erlandsen Grimsrud jobbet alle innbitt og energisk og ingen savnet Martinsen – i hvert fall ikke i kveldens kamp.

På bortelaget Fana var playmaker Christine Karlsen Alver kun på banen for å ta en 7-meter, resten av kampen satt hun på benken.  Det hadde nok mye å si for Fana.  Klubben kom aldri opp på det nivået vi vet de har inne og fortsetter den litt leie trenden med enten å være ordentlig påskrudd eller prestere mer ujevnt.  Målsettingen foran sesongen var å unngå disse svingningene i spillet.  Fana får en ny mulighet til å komme på rett spor i søndagens hjemmekamp mot Rælingen.

Akers gladeste spiller etter kampen, Tuva Ulsaker Høve oppsummerer her oppgjøret mot Fana:

– Det var helt fantastisk i dag.  Vi trengte denne gode starten, så dette var nydelig.  Vi har spilt en del treningskamper tidligere, men det er noe helt annet når det er seriekamp og det er mer som står på spill. 

– Vi klarte å bruke bredden bra i dag, i hvert fall på min side, tror kanskje ikke venstrekantene er like fornøyd, men det var gøy å få så mange scoringsmuligheter.

– Det var en skikkelig lagseier i dag, jeg føler at alle spiller en god kamp.  Vi hadde et bra tenningsnivå og stemning i gruppa og det ballet på seg etter den gode starten. 

– Det er jo klart at vi til dels har vært litt svekket uten Marielle Martinsen, men det er flere som tar fine roller i laget og Marielle Nordvang dekker ganske godt, så det var ikke det vi tenkte på før kampen i dag, at vi manglet Marielle Martinsen.  Nå er det dette laget vi har og da får vi det bra til med årets gjeng også. 

– Vi er veldig glad i å løpe og i dag stod vi så bra i forsvar så vi fikk løpt mye på Fana.  Da blir vi jo glade, for det er sånn håndball vi ønsker å spille, så dette var en perfekt kamp for våres del.