Seier i første treningskamp – Aker

Seier i første treningskamp

Endelig var det tid for kamp etter 5 måneder uten! «Håndballspiller» dekket kampen og har intervjuet Mia Syverud, som fikk sine første minutter på banen i Aker-drakten.

Teksten er gjengitt med tillatelse fra Trond Sørøy / Håndballspiller.

Aker Topphåndball og Follo HK Damer har spilt treningskamp i Ørakerhallen i kveld. Hjemmelaget ledet 11-9 til pause og vant kampen med ett mål, 26-25 etter at Tuva Ulsaker Høve satte inn seiersmålet i nest siste angrep.

Aker tok kommandoen fra start og beholdt ledelsen gjennom hele kampen. I perioder greide Aker å stikke fra i målprotokollen, men Follo kom tilbake hver gang og luktet på uavgjort i sluttminuttene. Men det endte altså med ettmålsseier til hjemmelaget.

Aker spilte sin første kamp uten strategen Marielle Martinsen og det var knyttet en del spenning på forhånd om andre på laget ville ta opp hansken etter henne. Og sannsynligvis er nattesøvnen til trener Henrik Wilhelmsen god etter det han så i denne kampen. Man har forhåpninger om at Marielle Nordvang skal ta mer ansvar og det viste hun umiddelbart at hun har planer om. I tillegg var en spiller vi så lite til i fjor veldig ivrig og på hugget: Julie Sofie Granum tok også masse ansvar i angrepsspillet. Karoline Lund stod flesteparten av kampene sammen med Marielle Martinsen i fjor, men viste at hun kan hamre inn mål også uten sin tidligere lagvenninne på banen. Lund, sammen med en bevegelig Ane Cecilie Høgseth på linja var Akers beste i dag. Aker hadde også en debutant i Mia Syverud. Hun lagde likegodt 3 strake mål fra høyrebacken da hun kom på banen og fulgte også opp med scoring fra høyrekant. Summa summarum mange positive tendenser hos Aker sine spillere.

Follo har tilnærmet et stjernegalleri med tanke på at de skal spille i 1. divisjon og i førstesekseren er det spillere som svært mange av eliteserielagene kunne tenkt seg å ha i stallen sin. Nykommerne Katarina Ugland (bakspiller fra Fjellhammer), Hilde Søyseth (målvakt fra Volda) og Maria Keiserås Haugen (linjespiller fra Storhamar) debuterte i dag og vil sannsynligvis dominere for Follo denne sesongen. En seiersresept det lukter opprykk av er redning av målvakt Søyseth og påfølgende millimeter-presis kontringsball til venstrekant Sara Møller som har tjuvstartet. Dette samarbeidet vil gi mange lette scoringer for Follo i år. Det fungerte svært godt i kveldens kamp. Nevnes må Mirela Gjikokaj som satt flere måneder i korona-karantene i Kosovo. Hun var god da Follo satte i gang opphentingen på slutten av kampen og Mirela prikket inn den ene ballen etter den andre. Dette Follo-laget blir det svært spennende å følge i årets 1. divisjon.

Det var gøy endelig å få komme i gang med kamp, dette har vi ventet veldig lenge på. Vi får en bra start på kampen og spiller tidvis bra håndball, det ble litt hawaii, men vi er fornøyd med prestasjonene i denne første kampen.

Mia Syverud


«Jeg var veldig fornøyd med at jeg fikk 3 raske mål da jeg kom inn. Det er selvfølgelig deilig, da følte jeg at jeg fikk slappet av mer og turte å gjøre det jeg kan. Vi har vært flinke til å bruke tid til å øve på trekk og avtaler i sommer og jeg føler meg trygg på det nå. Det var fint å kunne komme på banen og være trygg på alle avtalene vi spiller på. Denne uka har vi treningsleir og har hatt fokus på forsvarsspill og det synes jeg var bra til tider mot Follo. Det resulterer at vi kan kjøre etter, og det er det vi er gode på.»

«Gruppa er veldig fin og lett å komme inn i. Jeg kjente flere av spillere fra tidligere, så det har gått greit. Jeg er veldig glad og fornøyd med at jeg skal spille for Aker denne sesongen.»

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler.