Årets unge profil – Aker

Årets unge profil

«Håndballspiller» har avholdt en avstemning hvor publikum kunne stemme på årets unge spiller i Rema 1000-ligaen blant unge talenter født 2000-2003. Aker-spillerne Ane Cecilie Høgseth, Tuva Ulsaker Høve og Marthine Svendsberget var alle nominert sammen med 12 andre spillere. Vår talentfulle venstrekant vant soleklart med hele 27% av stemmene og Trond har tatt en prat med Marthine i anledning kåringen.

Teksten er gjengitt med tillatelse fra Trond Sørøy / Håndballspiller.

Lesere av Håndballspiller har stemt frem Akers venstrekant Marthine Svendsberget som vinner av kåringen! Marthine er født i 2001 og viste allerede i sin debutsesong i REMA 1000-ligaen i fjor at norsk håndball har fått frem en ny publikumsyndling på venstrekanten. Intervju med Marthine følger under resultatoversikten.

Lista over de 6 spillerne som fikk flest stemmer i denne kåringen:

1. Marthine Svendsberget, Aker 27% av stemmene
2. Dina Klungtveit Olufsen, Byåsen 16%
3. Tuva Muffetangen, Larvik 11%
3. Eli Smørgrav Skogstrand, Tertnes 11%
5. Maja Furu Sæteren, Larvik 10%
6. Marie Rokkones Hansen, Byåsen 9%

Det er selvfølgelig gøy og veldig hyggelig å vinne denne kåringen. Jeg har mange venner, kjente og familie som er interessert i å følge meg og håndballen og jeg ser at jeg har fått mange stemmer fra dem. Men det er fortsatt veldig hyggelig at det var så mange som viste at de bryr seg og har tro på meg.

Marthine Svendsberget

«Jeg håper å ta steg videre og kunne vise meg mer fram og ha en mer sentral rolle i Aker denne sesongen, det er det jeg håper på. At jeg er en farlig spiller, at jeg kanskje er en av spillerne de andre lagene snakker om når de forbereder seg på å møte oss. Det går ikke bare på det å score mål, men også det å utfordre og spille opp de andre på laget bra.»

«Jeg får brukt styrkene mine godt i de systemene og det spillet vi kjører i Aker. Vi har noen avtaler hvor jeg føler jeg får utnyttet mine sterkeste sider. Vi skal være et løpsterkt lag, har vi som mål, og det liker jeg veldig godt, en av mine sterke sider er å løpe. Så der får jeg utnyttet det jeg føler jeg er best på.»

«Vi har treningsleir i Oslo denne uka. Vi pleier å reise til Danmark på treningsleir og spille kamper mot danske lag. Vi gjør akkurat det samme som tidligere, bare at vi er hjemme i Oslo. Vi kjører to treninger om dagen og er samlet hele dagen og har det sosialt i sammen utenom treningene.»

«Jeg har hatt litt trøbbel med ryggen tidligere i sommer, jeg kjente litt på det igjen i dag, så jeg får se om jeg spiller treningskampene som er planlagt onsdag og torsdag. Jeg vil få ordentlig orden på ryggen så jeg får vært med på alt som skjer i sesongen. Det er selvsagt gøy endelig å kunne spille treningskamp igjen, så jeg skal kjenne på det før kampen mot Follo HK Damer i morgen, så tar vi en avgjørelse da.»

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler.