Tilbake fra skade – Aker

Tilbake fra skade

«Håndballspiller» ved Trond Sørøy har intervjuet Rikke Midtfjeld i forbindelse med skaden hun pådro seg i våres.

Teksten er gjengitt med tillatelse fra Trond Sørøy / Håndballspiller.

Aker har en svært spennende høyrekant i Rikke Midtfjeld (17). Hun fikk halve sesongen ødelagt pga skade, men er nå friskmeldt. Rikke fikk sin debut i eliteserien i høst og er fast inventar på LK02- Ungdomslandslaget. Nå venter en artig sesong for Rikke hvor hun skal kjempe om spilletid på høyrekant hos Aker i Rema1000-ligaen.

Jeg byttet til Aker foran forrige sesong og mye var nytt for meg. Jeg ble litt sliten av alle forandringene i starten. Men akkurat da jeg følte det gikk bedre for meg, ble jeg skadet. Jeg hoppet inn fra kant i 2. divisjonskamp 4. desember og falt rett på kneet. Jeg fikk veldig vondt og merket at noe røk i kneet. Og da tenkte jeg at nå er det opptrening som gjelder. Det var jeg innstilt på, 3-6 måneder er opptreningsperiode for bakre korsbånd.

Rikke Midtfjeld

Var nesten på målstreken
«Jeg måtte være forsiktig og gradvis bygge på. Jeg fikk god hjelp av fysioterapeut i Aker, Charlotte. Etter hvert kunne jeg begynne trening med Tom Morten Svendsen på Olympiatoppen – det er en veldig god treningsarena. Samtidig begynte jeg å trene litt håndball igjen med Aker. Oppfølgingen jeg fikk har vært en stor hjelp for meg under denne opptreningen. Da jeg var tilnærmet skadefri og var veldig nær målstreken, så ble Norge satt i lockdown. Det var ikke det jeg så for meg.»

«Nå trener jeg helt som normalt med løp, styrke og håndball. Nå kjenner jeg ikke noe til skaden.»

«Denne sesongen var hovedarenaen for meg Elite og jeg trente mest med dem. Hadde også en trening med rekruttlaget i uka og spilte 2. divisjonskamper og Lerøyserien.»

Debuterte i eliteserien
«Jeg fikk min debut i Rema1000-ligaen mot Fredrikstad. Det varte ikke så lenge, men var veldig gøy. Det er deilig å være ferdig med debuten, for det er veldig nervepirrende. Det var litt skummelt å komme innpå i en eliteseriekamp. Jeg fikk også spilletid i NM-kampen mot Flint. Jeg har bare spilt J16 i Eidsberg, så det var jo litt forskjell. Nå skal jeg jobbe for å komme på banen igjen.»

«Neste år blir skikkelig kult, jeg gleder meg masse. Da er det jeg og Tuva Ulsaker Høve som skal stå på høyrekant. Jeg må bare gønne på jeg nå.»

Lærer mye på landslaget
«Jeg tror det jeg lærer på LK02 vil hjelpe meg. Når vi kommer på landslaget så er det en helt annen arena, man må omstille seg og må ha tro på seg selv. Det har hjulpet meg. Man er gjerne litt nervøs i starten på samlinger, for det handler om at man ønsker å prestere. Men man lærer å bli mer trygg på seg selv og tenker at dette går bra og at jeg er god. Jeg skal ta med meg erfaringene fra LK02 inn i eliteserien og rett og slett ikke tenke så mye. Bare kjøre på. Men jeg er fortsatt veldig ung, så man blir selvfølgelig nervøs når store ting skal skje, jeg sier ikke at jeg ikke kommer til å bli nervøs om jeg får spille i eliteserien. Men jeg tror det skal gå veldig bra. Jeg har gode trenere og lagvenninner rundt meg som gjør meg trygg.»

Har lyst til å gjøre det superbra
«Håndball er alt for meg og jeg har lyst til å gjøre det superbra for det betyr så mye. Da kan man ofte bli litt mer nervøs. Jeg spiller best når jeg ikke tenker så mye. Jeg skal jobbe det jeg kan for å få spilletid i eliteserien. Jeg har Tuva der som jeg kan se og lære litt av, samtidig som jeg spiller på min egen måte. Jeg skal også jobbe for å være med videre på LK02. Det er sykt kult å være en del av landslaget.»

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler.