Karoline Lund fortsetter i Aker – Aker

Karoline Lund fortsetter i Aker

Med 11 scoringer i NM-finalen for J20, ble Karoline Lund kåret til finalens mest verdifulle spiller! Denne sesongen har hun hittil scoret 99 mål i Aker-drakten. Nå har Karoline signert med Aker Topphåndball for to nye sesonger!

Foto: Amélie Ramm

Navn: Karoline Lund
Født: 31.05.1999
Spillerposisjon: Bakspiller
Draktnummer: 8
Styrke på banen: Skudd

Karoline er fra Oslo, hvor hun nå også har bosatt seg etter et år i Larvik forrige sesong. Karoline studerer jus ved UiO. Hun er nylig tatt ut på sin 3. samling med rekruttlandslaget. Tidligere har Karoline spilt på LK98 i 4 år. Å spille VM-finale med juniorlandslaget er blant hennes største opplevelser på håndballbanen.

Karoline har allerede flere meritter:

  • Gull bylag 2015
  • Sølv i Lerøy 17/18
  • VM-sølv med juniorlandslaget i 2018
  • Spilt Champions League og EHF Cup med Larvik
  • NM-gull med Aker i NM20 desember 2019
Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Rolle med mye ansvar

– Jeg valgte å signere med Aker, da jeg mener det er her jeg vil utvikle meg mest som spiller for det tidspunktet jeg er i karrieren. Jeg visste at det var en god treningskultur i gruppa, og dyktige trenere. I Aker har jeg en god treningshverdag. I tillegg til trening i Aker og samarbeid med OIS (Even Ramsdal), har muligheten til å trene i Nydalen med Michael O’Sullivan og på Olympiatoppen med Tom-Morten Svendsen vært et viktig bidrag for min utvikling i år. Jeg er veldig takknemlig for den muligheten! I tillegg ønsket jeg å velge en klubb hvor mulighetene var større for å stå med mer ansvar. Jeg har fått mye tillit, og synes det har vært utrolig lærerikt å stå i en rolle med mye ansvar. Jeg trives veldig bra i klubben, og gleder meg til å ta flere steg sammen med laget i de neste sesongene. 

Foto: kvinneidrett.no / Andreas K. Berge

Store ambisjoner

– I Aker er min ambisjon utvikle meg videre som spiller og å bidra med mitt for å nå de målsetningene vi setter oss som lag. Jeg ønsker å stå med mye ansvar og bli mer stabilt god. På sikt er målet å spille for A-landslaget, og i en utenlands toppklubb.

Solid skuddstyrke

Foto: kvinneidrett.no / Andreas K. Berge

Hun er nå tatt ut til sin 3. rekruttlandslagssamling på rad og det vitner om at også landslagsledelsen har tro på Karoline!

Henrik Wilhelmsen

Henrik Wilhelmsen har følgende å si om Karoline:

– Vi er utrolig glade og stolte over at Karoline har signert med Aker Topphåndball i to nye år. Hun har hatt en veldig fin sesong i Rema 1000-ligaen og vi har stor tro på at Karoline skal være en viktig brikke i Akers ønske om å utvikle seg videre de nærmeste årene! Hennes solide skuddstyrke og forsvarsferdigheter er noe vi ønsker å dyrke videre. I tillegg til å bidra på banen har Karoline fantastisk fine holdninger som vi verdsetter meget høyt! Hun er nå tatt ut til sin 3. rekruttlandslagssamling på rad og det vitner om at også landslagsledelsen har tro på Karoline.

Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Aker-jentene om Karoline:

Freja Christensen: – Det er veldig gøy at Karoline skal fortsette å spille i Aker!!  I tillegg til at hun har full kontroll på lagets bøter, er hun også en herlig jente som ikke er redd for å si hva hun mener.  Utenfor banen er hun smilende og alltid morsom å prate med. På banen derimot har hun en skuddarm som jeg tror alle lag og ikke minst målvakter frykter💪🏼

Karoline Borg: – Lund er en veldig dedikert person, både på og utenfor banen. Jeg er veldig glad for å ha henne på laget, at hun blir med videre og ikke minst er vi stolte av at hun stadig blir tatt ut til samlinger med rekruttlandslaget! Det viser at hardt arbeid lønner seg! 😊

Ane Røneid Rustad: – Karoline er en bra spiller både på og utenfor banen. Hun har en vanvittig bra skuddarm som de fleste frykter. Hun er en herlig jente som får deg i godt humør, og jeg er takknemlig for å spille på lag med henne. Så er det jo også veldig gledelig at vår kjære botsjef går foran som et godt eksempel og er blant de med størst bidrag til botkassen 💰

Foto: kvinneidrett.no / Andreas K. Berge