Storseier til rekruttjentene og intervju med Amalie – Aker

Storseier til rekruttjentene og intervju med Amalie

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Trond har intervjuet Amalie i forbindelse med storseier for rekruttjentene lørdag 15. februar.

Aker Topphåndball 2 stiller i 2. divisjon med en gjeng ungjenter i alderen 16-20 år og fremstår som et ivrig og solid kollektiv.

I ettermiddagens 36-15 seier over Tromsø viste hjemmelaget seg som en samspilt gruppe og lagleder Joakim Tvilde kunne gjøre bytter hele kampen uten at Aker ble svekket.

Amalie Mogstad har fått store deler av sesongen spolert som følge av en hodeskade. I dag viste hun hva hun er god for og satte hele 10 mål fra linja.

Sammen med målvakt Olivia Lykke Nygaard og bakspillerne Julie Sofie Granum og Margit Andrea Lidal satte de standarden fra start og gjestene fra Tromsø kom aldri til i denne kampen.

Håndballspiller tok etter kampen en prat med en lykkelig Amalie Mogstad som ble kåret til Akers mest verdifulle spiller (BB). Hun sa dette:

Jeg har ikke spilt kamp siden eliteseriedebuten mot Vipers tidlig i januar. Jeg fikk en fotball i hodet under oppvarmingen og da bestemte jeg meg for å ta det rolig, siden jeg også var lenge ute etter en hodesmell i høst.

Amalie Mogstad

«Jeg fikk god hjelp fra fysioterapeuten vår som la opp et program for meg med sakte progresjon. Jeg er veldig glad nå for at jeg var tålmodig. Nå går det helt fint og jeg har vært i full trening en stund nå. Det var deilig å kunne være i god form når jeg skulle spille kamp igjen i dag.»

«Det var veldig gøy i dag, moro når det blir en løpekamp. Jeg er en linjespiller som har kontringsfasen som min force og når vi har to målvakter som kaster så gode langpasninger så er det egentlig bare å løpe. Det er de jeg må takke for at det ble så mange scoringer.»

«I dag fremstår vi som sterke synes jeg. Vi står knallbra i forsvar og de gangene vi glipper får vi hjelp av de to bakerst som har mange redninger. Jeg kan ikke huske sist vi slapp inn så få mål. Det er jobben vi gjør bakover som gjør at vi får løpt kontringer og som gjør at vi vinner så mye i dag.»

«Det er helt gull å få mulighet til å spille i 2. divisjon. Elitenivået er skyhøyt og det blir ikke så mye spilletid der og vi trenger kamptrening for å utvikle oss. Vi er helt avhengige av å spille kamper for å bli bedre så det er veldig fint at vi har både mulighet til å spille i eliteserien og i 2. divisjon.»

«Vi kan ikke rykke opp med Aker 2 men jeg synes det er kult at vi kan kjempe helt i toppen. Jeg regner med at Nordstrand vinner pulja vår – jeg håper vi kan ta andreplassen. Det synes vi skal være stolt av.»

Seriekamp 2. divisjon avd. 1 – 15. februar 2020

AKER TOPPHÅNDBALL 2 – TROMSØ 36-15 (15-6)

Målscore for Aker:

Amalie Mogstad 10
Ingerid Malene Svendsen 4
Ine Erlandsen Grimsrud 4
Kaisa Waagan Kruse 4
Margit Andrea Lidal 3
Ida Nilsen Solberg 3
Julie Sofie Granum 3
Mari Myrland 2
Mari Louise Berg 2
Eline Andrea Sørensen 1