Ane til 2022! – Aker

Ane til 2022!

Det er en stor glede å fortelle at Ane Høgseth har signert med Aker Topphåndball for 2 nye sesonger!

Foto: Amélie Ramm

Navn: Ane Cecilie Høgseth
Født: 15. 01. 2001
Spillerposisjon: Linjespiller
Draktnummer: 20
Styrke på banen: Sperrer og rykk

Europas beste linjespiller

Ane er født og oppvokst i Oslo. Her bor hun enda og går siste året på Wang. Før Ane gikk til Aker i 2018, har hun spilt for klubbene Ammerud, Kjelsås og Nit/Hak. Flere av toppklubbene i Norge har ønsket seg den dyktige håndballspilleren. Under EM for junior sommeren 2019 ble hun kåret til mesterskapets beste linjespiller. Neste uke er hun klar for ny landslagssamling med juniorlandslaget, som hun har vært en del av i 4 år. For LK00 har hun hittil spilt 30 landskamper – det blir nok neppe de siste!

Foto: EHF Euro

Viktig for videre utvikling

– Jeg valgte å signere videre med Aker fordi jeg er veldig fornøyd med spillergruppen og trenere og føler jeg har en veldig god treningshverdag sammen med mange flinke spillere. Jeg opplever også at vi som lag har et veldig godt miljø som fører til at det er mye trygghet, noe jeg anser som veldig viktig for videre utvikling.

Foto: Paul Fekjær

Fremtiden

– Målene mine fremover er å bidra godt i Aker og at vi også neste sesong spiller i eliteserien og hevder oss der. Samtidig har jeg et langsiktig mål og en drøm om å en dag komme på det norske A-landslaget. Jeg tror vi kan få til mye spennende i klubben videre, og håper at vi kanskje klarer å være blant topp tre i løpet av de neste to årene. Jeg gleder meg veldig til å være med videre på denne reisen!

Jeg har en drøm om å en dag spille for det norske A-landslaget.

Ane Cecilie Høgseth
Foto: EHF Euro

Trenerteamet er naturlig nok veldig glade for at Ane har forlenget med Aker, og Henrik Wilhelmsen uttaler følgende om signeringen:

– Vi er utrolig glade og stolte over at Ane har signert med Aker Topphåndball i 2 nye år. Ane er en ekstremt fysisk sterk linjespiller til kun å være 19 år. I Rema 1000-ligaen i år har hun vist at det nesten er umulig å stå i mot 1 mot 1 når hun får ballen på linja. Nå gleder vi oss til å få jobbe videre for at Ane skal ta nye steg på håndballbanen de neste årene. Hun er en jente med ekstremt gode holdninger som vi heller må holde igjen enn å pushe!

Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Aker-jentene om Ane:

Foto: kvinneidrett.no / Andreas K. Berge

Jeg tror Ane kommer til å ta over plassen til Heidi Løke som verdens beste linjespiller en dag!

Olivia Lykke Nygaard

Marielle Nordvang: – Ane er en jente som alltid gir alt, uansett om det er trening eller kamp. Hun er sosial, lett å bli kjent med og veldig flink til å passe på at alle har det bra. Ane er også en super lagspiller, med masse energi som hun sprer rundt seg!

Olivia Lykke Nygaard: – Ane er en jente som gir alt uansett hvilken arena hun er på. Hun er alltid klar på alle treninger og kamper til å gi 100%. Jeg kjenner ingen som er mer målrettet og bestemt mot det hun vil enn henne. Hun er en fantastisk jente som både vil bli best, men som også vil få fram det beste i alle andre samtidig. Som venninne vet man at hun alltid stiller opp og man vet at man alltid kan stole på henne uansett hva! Hun er en god person tvers igjennom og jeg tror hun kommer til å ta over plassen til Heidi Løke som verdens beste linjespiller en dag.

Karoline Lund: – Jeg er så glad for å spille på lag med Ane! 🤩 Etter min mening er hun en av de beste linjespillerne i eliteserien i år! Blir spennende å se hvor langt hun kan nå! Utenfor banen er Ane en gledesspreder, samtidig som hun bidrar godt med dummebøter til botkassa 🤪🙌🏼

Foto: kvinneidrett.no / Nicholas Noreng