Håndballspiller har intervjuet Henrik – Aker

Håndballspiller har intervjuet Henrik

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Trond har intervjuet Henrik før lokaloppgjøret mot Oppsal.

I morgen er det klart for Oslo-lokaloppgjør i Rema 1000-ligaen! Aker tar imot Oppsal i Bygdøhus. I oktober vant Oppsal 22-21 over Aker hvor Hanne Andve satte seiersmålet noen små sekunder før slutt. Nå jakter hjemmelaget revansje.

HENRIK NÆSS WILHELMSEN (Aker Topphåndball):
«Vi har hatt en fin treningsuke. Vi var skuffet over prestasjonen mot Sola og er klare for å brette opp ermene og gjennomføre en god kamp på lørdag. Vi har mye unge jenter, så det vil svinge i prestasjonene. Men vi var ikke fornøyde med det vi presterte mot Sola, så vi er veldig klare for å gjennomføre en god kamp mot Oppsal. Det håper jeg vi skal klare.»

Marginer i mot.
«Vi har vært flinke gjennom hele sesongen og tenke neste kamp, så det tapet mot Oppsal før jul dvelte vi ikke lenge ved. Men det er klart, det er alltid kjipt å tape jevne kamper og vi følte vi hadde litt marginer i mot på slutten der. Så vi skal gjøre alt vi kan for å revansjere det i morgen.»

Ekstra prestisje.
«Det er kjempegøy for håndballen at det er lokaloppgjør med ekstra prestisje, det er alltid litt ekstra moro. Både for spillere, ledere og supportere. Så jeg håper det blir en morsom kamp og en god reklame for håndballen. Samtidig kjenner vi hverandre godt. Vi har hatt både felles treningsøkter og møtt hverandre i treningskamper, jeg prater godt både med Endre og Trond i Oppsal – så det er vennskapelig forhold mellom klubbene. Men på banen i morgen skal vi selvfølgelig gjøre det vi kan for å få med oss to poeng.»

Spikre plassen.
«Vi ønsker å spikre plassen, det har vi fortsatt ikke gjort. Vi trenger noen poeng til for å være helt trygge på at plassen er sikret. Det er prioritet nummer 1 for vår del. Det er viktig ikke å tenke på plassering på tabellen og den biten der, så for vår del er målet at vi tar nok poeng så vi spiller i Rema 1000-ligaen også neste sesong. Vi håper at to poeng i morgen kan bidra til det.»

Disiplin blir viktig.
«I morgen håper jeg vi fremstår som vi har gjort på vårt beste i år. Da synes jeg vi har vært gode. At vi står samlet, kompakt og dynamisk nok forsvarsmessig så vi setter oss i posisjon så vi får løpt litt på Oppsal. Og at vi har disiplin i det kollektive spillet. Jeg ønsker at vi står opp som en enhet i alle spillets faser, at vi ikke begynner å spille oss ut av konseptet. Disiplin i morgen blir ekstremt viktig.»

Slik gikk det sist:

Oppsal Arena 13. oktober 2019

OPPSAL – AKER TOPPHÅNDBALL 22-21 (13-9)

Toppscore Oppsal:
Eira Aune 7, Frida Nåmo Rønning 5, Thea Imani Sturludottir 4.

Toppscore Aker:
Tuva Ulsaker Høve 6, Marielle Martinsen 5, Julie Aspelund Berg 3.