Ungjentene i Aker fortsetter å imponere i Rema 1000-ligaen – Aker

Ungjentene i Aker fortsetter å imponere i Rema 1000-ligaen

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Trond har intervjuet Tuva i forbindelse med seieren mot Fredrikstad onsdag 29. januar.

Ungjentene i Aker Topphåndball fortsetter å imponere i Rema 1000-ligaen. I gårsdagens seier mot Fredrikstad var 9 av 14 på laget juniorspillere og disse stod bak 22 av scoringene i 28-36 seieren mot tabellnaboen fra Østfold.

I front for denne talentfulle gjengen står Tuva Ulsaker Høve (19) som har sin første sesong i eliteserien. I går scorte Tuva 7 mål på åtte forsøk fra høyrekanten og ble kåret til Akers mest verdifulle spiller (BB).

Tuva Ulsaker Høve: «Det var veldig gøy i går. Vi kom godt i gang og forsvaret ble bedre utover i første omgangen da vi fikk tatt høyde. Vi fikk tatt ganske mange baller i forsvar og løp på dem og kjørte kontringer. Når vi får til dette spillet så blir vi ganske trygge – det var veldig viktig for oss å sette forsvaret.»

«Jeg merker at alle på laget er på, har lyst til å bidra og er sultne på gode prestasjoner. Vi har prestert over våre egne forventninger, men også bedre enn andre sine forventninger. Nå gjelder det å holde det oppe også resten av sesongen, det er fortsatt ganske mange kamper igjen.»

«Det varierer fortsatt fra kamp til kamp hvordan det går for min egen del, men jeg merker at jeg har blitt tryggere i rollen og har mer selvtillit og går inn i dueller uten hele tiden å tenke konsekvenser. Jeg merker at erfaring fra spill i eliteserien hjelper på. Kampen i går var nok den beste jeg har gjort.»

«Vi har et veldig godt miljø, jeg trives veldig godt sosialt og det har ingenting å si hvem en går bort til. Du kan være med alle. Vi har ingen som hever seg over og som er bedre enn alle andre. Det blir en flat struktur på gruppa og det føles trygt.»

«Det å slå Fredrikstad var veldig viktig. Nå er vi ikke så mange poengene unna at vi har sikret oss videre spill i eliteserien – som har vært det overordnede målet for oss. Vi tar med oss alle poeng vi kan. Og så er det veldig artig at vi ligger så høyt på tabellen som vi faktisk gjør og er med og kriger i øvre halvdel.»

Seriekamp Rema 1000-ligaen 29. januar 2020

FREDRIKSTAD – AKER TOPPHÅNDBALL 28-36 (13-21)

Målscore for Fredrikstad:

Thale Rushfeldt Deila 8
Martine Guterud Helland 6
Anette Helene Hansen 5
Ida Marie Syversen Kallhovd 4
Andrea Rønning 2
Hedda Lande Thulin 1
Marte Siren Figenschau 1
Live Rushfeldt Deila 1

Målscore for Aker:

Marielle Martinsen 8
Tuva Ulsaker Høve 7
Karoline Lund 7
Ane Cecilie Høgseth 5
Karoline Borg 4
Marthine Svendsberget 2
Julie Aspelund Berg 2
Marielle Nordvang 1

Kamputvikling Fredrikstad – Aker:

1 omg: 0-1 * 1-3 * 4-8 * 10-16 * 12-18 * 13-21.

2 omg: 13-22 * 18-25 * 23-30 * 25-33 * 28-36.