Håndballspiller har intervjuet norgesmesterne! – Aker

Håndballspiller har intervjuet norgesmesterne!

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Trond har intervjuet Tuva, Olivia og Marielle etter seieren i cupfinalen!

Aker Topphåndball er norgesmestere i J20 etter seier 44-29 over Rælingen i finalen. Et tent Aker tok initiativet og drepte tidlig spenningen i kampen. Aker har mange spillere som er bærebjelker også i eliteserien og anført av Karoline Lund, Marielle Nordvang og Tuva Ulsaker Høve leverte Aker en flott kamp i finalen.

Tuva Ulsaker Høve ble også norgesmester i J20 i fjor, da som Byåsenspiller.

Dette er tredje gullet for meg. Men selv om jeg har spilt her før så tror jeg at jeg var en av de som var mest nervøs. I fjor, da jeg spilte for Byåsen, var vi underdogs så da hadde vi en fin inngang til finalen. I år følte jeg mer på presset.

Tuva Ulsaker Høve


«Vi kom godt i gang, det var viktig. Vi stod bra i forsvar og de hadde scort 5 mål etter 18 minutter. Vi klarte å utnytte at de lå igjen etter avslutningene så vi fikk løpt bra på de og fikk en del kontringsmål.»

«Dette var kjempestas og det er alltid moro å spille i Spektrum. Nå har vi enda et år med denne gjengen så vi satser på å nå finalen også neste år.»

OLIVIA LYKKE NYGAARD (Aker):

«Vi jobbet utrolig bra og det var deilig å knuse Rælingen i NM-finale. I dag var vi gode på lagspill og lagånd. Vi visste på forhånd at Rælingen ville rope oss i ansiktet og være på, og de har slått ut to favoritter allerede. Vi sa bare at vi må tenke på oss selv og det klarte vi godt – vi stod godt i sammen.»

«Helt siden Rælingen slo Tertnes i semifinalen har jeg gruet meg til denne kampen. Men vi hadde gode forberedelser og det var bare å slippe ned skuldrene og ha det gøy. Det var fint å ha en så stor heiagjeng med oss. Det hjalp!»

«I fjor satte vi mål om å nå finalen i Spektrum, men da kom vi ikke lengre enn til kvaliken. Vi sa igjen i februar at denne sesongen skal vi klare det – og det gjorde vi. Det var utrolig moro.»

MARIELLE NORDVANG (Aker):

«Dette var skikkelig kult! Vi har forberedt oss masse og vi visste at dette kunne bli tøft. Rælingen har gjort det kjempebra med å slå ut to store favoritter. Jeg synes vi viste i dag at vi hadde forberedt oss godt.»

«Vi har hatt mye fokus på oss selv og har tenkt at det er forsvaret som må sitte og så må vi løpe etter. Vi var forberedt på at Rælingen kunne komme med en offensiv variant og har terpet på treningene med elitelaget så vi har fått ordentlig god motstand på treningene inn mot finalen. Det var vellykket.»

«Det var mye nerver før kampen og vi var spente, men jeg synes at vi har en bra oppvarming og hadde et bra spenningsnivå da kampen startet.»

«Det jeg synes fungerte best i kampen var forsvaret, så vi fikk løpet etter. Og vi spiller ballen bra og vi har mange på scoringslista. Alle er med og bidrar. Dette gir utrolig stor motivasjon. Vi satte som et mål om å nå finalen, men det faktisk å komme hit var utrolig stort.»

Cupfinale NM20 Spektrum 29. desember 2019

RÆLINGEN – AKER TOPPHÅNDBALL 29-44 (11-20)

Rælingens lag:

Emma Holtet 4
Sarah Deari Solheim 5
Daniella Holm
Kristin Dorthea Eskerud
Carina Berg 6
Marte Juuhl Svensson 5
Julie Dalen Sypriansen
Pernille Fredheim Skjønberg
Tuva Knai
Lotte Nordås 4
Sophie Amalie Møbius Lindås
Anniken Bredesen 1
Shannen Sanchutha Jeiharan 3
Rikke Arnesen 1
Inda Viktoria Aas

Akers lag:

Olivia Lykke Nygård 1
Marthine Svendsberget 3
Karoline Lund 11
Tuva Ulsaker Høve 4
Marielle Nordvang 4
Amalie Mogstad 1
Ane Cecilie Høgseth 6
Freja Vinther Christensen 1
Julie Sofie Granum 2
Ingerid Malene Svendsen 2
Ine Erlandsen Grimsrud 1
Kaisa Waagan Kruse
Marie Louise Berg 3
Margit Andrea Lidal 4
Ida Nilsen Solberg 1
Annmalie Lyngås Skjelstad

Kamputvikling Rælingen – Aker:

1 omg: 1-0 * 2-2 * 3-5 * 3-8 * 5-10 * 5-14 * 10-18 * 11-20.

2 omg: 11-21 * 14-24 * 15-30 * 20-37 * 29-44.