Håndballspiller har intervjuet Marielle Nordvang – Aker

Håndballspiller har intervjuet Marielle Nordvang

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Trond har intervjuet Marielle Nordvang i forbindelse med cupfinalen i Spektrum!

NM20-laget til Aker Topphåndball innfridde forventningene om å nå finalen i Spektrum. Med en startoppstilling som til daglig spiller i eliteserien har Aker vunnet alle sine fire kamper i de innledende rundene.

Marielle Nordvang (19) vil bli en av nøkkelspillerne for Aker i Spektrum på søndag og hun sa dette til Håndballspiller tre dager før finalekampen mot Rælingen:

Det er ekstremt kult at vi skal spille cupfinale i Spektrum! Fra jeg var liten har jeg hvert år sett på cupfinalene, og drømt om en dag å stå på banen. Men jeg tror nesten det fortsatt ikke har gått helt opp for meg at vi skal spille i Spektrum.

Marielle Nordvang

Gjort jobben bakover.
«Jeg syns vi har prestert bra som lag denne høsten. Selv om vi ikke har terpet mye sammen, er det flere av oss som trener sammen hver dag. Jeg tenker at vi har nådd finalen fordi vi har stått godt sammen i forsvar, vi har gjort jobben bakover og det har gitt oss mulighet til å løpe masse. Vi er glad i fart fremover og vi har en bred spillerstall, noe som gjør at vi kan kjøre høyt tempo.”

Ulike spillertyper.
«Vi har mange spillere som hver for seg holder et høyt nivå og vi har ulike kvaliteter. Vi har spillere som er raske, fintesterke og skuddsterke. Og vi har gode målvakter. Så gjenstår det å se om vil klarer å levere sammen som lag. Jeg tror det viktigste er at vi får satt et tøft og godt forvar så vi får utnyttet løpskapasiteten vår. Og at vi greier å få flyt i angrepsspillet, får satt opp spillet solid og på den måten klarer å benytte oss av at vi har mange ulike spillertyper i gruppa.»

Finne riktig spenningsnivå.
«Det å spille i Spektrum blir stort, og det er viktig at vi holder fokus på kampen og ikke på rammene rundt. Nøkkelen blir å finne det riktige spenningsnivået, få trygghet på banen, ta ett forsvar og ett angrep om gangen. Det blir viktig at vi står godt opp som et lag, senker skuldrene og backer hverandre, vi skal ha det gøy og spille god håndball.”

Gått på skole i sammen.
«Det blir veldig spennende å møte Rælingen. De har gjort det ekstremt bra i både kvart- og semifinalen så vi vet at det er et godt lag vi møter. I tillegg kjenner vi flere av spillerne på Rælingen, flere av oss har gått på skole med en del av jentene, og det gjør at vi har ekstra lyst til å gjøre en ordentlig god kamp.”

Akers vei til finalen:

Innledende:
Aker – Charlottenlund 25-20
Aker – Oppegård 33-21

Kvartfinale:
Aker – Oppsal 27-23

Semifinale:
Aker – Fana 33-20

Målscore for Aker:

Karoline Lund 29
Tuva Ulsaker Høve 20
Marielle Nordvang 15
Ane Cecilie Høgseth 15
Amalie Mogstad 10
Marthine Svendsberget 9
Margit Andrea Lidal 8
Rikke Midtfjeld 4
Freja Christensen 3
Oda Johansen 1
Ine Erlandsen Grimsrud 1
Ingrid Malene Svendsen 1
Julie Sofie Granum 1