Håndballspiller har intervjuet Karoline Borg – Aker

Håndballspiller har intervjuet Karoline Borg

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Trond har intervjuet Karoline i forbindelse med turen til Kina!

Aker Topphåndball var i forrige uke i Beijing og sparret med det kinesiske landslaget. I tillegg til treninger og kamper fikk spillerne rikelig med mulighet til å være turister og har en uke smekkfull av opplevelser bak seg.

Bakspiller Karoline Borg (29) forteller her fra turen:

Norges Håndballforbund har et godt samarbeid med Kina, som har vært på treningsleir i Norge to ganger det siste året. Dette samarbeidet er en del av handelsavtalen som ble signert i 2017. Det norske rekruttlandslaget skulle egentlig til Kina for å være sparringspartner for det kinesiske kvinnelandslaget som forbereder seg til VM i Japan, men pga. problemer med logistikk rundt visum ble vi i Aker topphåndball ble tilbudt plassen i stedet.

Karoline Borg

Har dere lyst til å reise til Kina?
«Det var vel på en trening i starten av oktober at treneren vår Vigdis Holmeset spurte oss om vi hadde lyst til å dra til Beijing. Alle ble umiddelbart veldig gira ettersom det var en mulighet ingen ville gå glipp av, og alle kastet seg rundt for å få dette til. Denne turen hadde vi virkelig gledet oss til og med god grunn.»

Treningene.
«Vi hadde et par felles treningsøkter med Kina der fokuset først og fremst var drill i forsvar og angrep, men også kontra. Vi spilte også to treningskamper á tre omganger, med seier i begge, der vi fikk rullert mye rundt på laget og alle fikk prøvd seg. Det var god trening i å møte spillere med en annen spillestil enn vi er vant med i hjemlig serie, særlig med tanke på forsvaret vi møtte.»

Sightseeing.
«Jeg vil si at vi absolutt utnyttet uken i Beijing til det fulle! Vi gjorde maksimalt ut av tiden vi hadde til rådighet til sightseeing, både mellom og etter øktene, der vi blant annet fikk opplevd den kinesiske mur, den forbudte by, himmelske freds plass, Beijings hutonger, OL-anlegget fra 2008 og shopping med mer. Det ble liten tid til avslapping, men det var det virkelig verdt. Det var veldig mange inntrykk og litt kultursjokk for de fleste tror jeg.»

Mye latter.
«En tur som dette var veldig bra for laget, både med tanke på samhold og sportslige prestasjoner på banen. Mye latter og opplevelser vi tar med oss videre. Etter noen dager fri denne uken er vi klare for å ta fatt på en god og viktig treningsperiode fram mot NM-finalen for jenter 20 og seriekampene etter jul.»

Godt utbytte.
«Å kunne reise på treningsleir til Kina gav helt klart en «boost» og kvaliteten på øktene var ganske god til tross for litt slitne kropper etter en intensiv høstsesong i Rema1000-ligaen. Jeg føler vi fikk et godt utbytte både sosialt og sportslig. Nå som det er mesterskapspause i serien hjemme får vi mer tid til terping og til å jobbe med detaljer på trening.»

Fasilitetene.
«Vi bodde på National Olympic Sports Center, og til tross for litt harde senger og ganske annerledes mat enn vi er vant med hjemme, så var vi fornøyde. Fine treningsfasiliteter i gangavstand fra hotellet, både håndballhall og et stort treningsrom.»

Flytrøbbel.
«Det meste gikk stort sett på skinner, men det eneste var hjemturen der en kansellering gjorde at vi måtte bookes om via København i stedet for Helsinki. Dette medførte at hjemreisen nesten tok 24 timer.»

Gode minner.
«Vi hadde en veldig bra uke med avkobling fra en hektisk hverdag der vi alle kombinerer topphåndballsatsing med jobb eller skole på fulltid. Det er absolutt en tur vi alltid vil huske og som har gitt oss minner for livet.»