Håndballspiller har intervjuet Olivia Nygaard – Aker

Håndballspiller har intervjuet Olivia Nygaard

«Håndballspiller» drives av Trond Sørøy. Følg siden for jevnlige oppdateringer, reportasjer og intervjuer av norske håndballprofiler. Trond har intervjuet Olivia i forbindelse med seier i semifinalen i NM20!

Aker Topphåndball skal spille NM20-finale i Spektrum søndag 29. desember. Det ble klart etter at Aker vant 33-20 borte mot Fana i semifinalen.

Det var Fana som hadde initiativet i starten av kampen og ledet 3-0. Etter et kvarter av førsteomgang var Aker forbi i målprotokollen for første gang og styrte resten av oppgjøret.

Målvakt Olivia Lykke Nygaard (18) var Akers mest lykkelige spiller etter kampen og hun oppsummerte semifinalen slik:

Vi var forberedt på at det ville bli en tøff kamp. Fana kom foran på 3-0 men jeg synes ikke vi ble stresset av det. Vi fikk ikke i gang angrepsspillet i starten på kampen og vår første scoring kom etter sju minutter. Da vi fikk satt forsvaret løsnet det også i angrep og vi fikk følelsen at dette kunne gå vår vei.

Olivia Lykke Nygaard

Forsvarsspillet avgjorde.
«Det som ble avgjørende i dag var at vi fikk orden på forsvaret. Vi lot ikke skytterne deres få komme til og vi hadde kontroll på Andrea Solstad. Aurora Hatle hadde tre mål. Og så fikk vi kjørt etter dem. Jeg følte at Fana begynte å bli slitne tidlig og det utnyttet vi til det ytterste.»

God bredde.
«Vi har en større bredde i laget enn Fana og så følte jeg at vi var i bedre form. Tempoet var vår største fordel og jeg følte vi fikk et lite overtak da Fana ikke kom til innenfor 9 meter.»

Fornøyd.
«Jeg er fornøyd med egen innsats i dag. Jeg følte jeg hadde kontroll på skuddene til Aurora Hatle. Det at jeg hadde et så fantastisk forsvar foran meg gjorde det enklere for meg å plukke baller bakerst. Vi slapp inn bare sju mål i første omgang, det er jeg fornøyd med.»

Blir sykt kult.
«Nå er jeg utrolig glad! Jeg satte som mål allerede i fjor at vi skulle komme til Spektrum, men da kom vi ikke engang videre fra kvaliken. I år satte vi samme målet og jeg er kanskje den som har drømt om dette aller lengst. Jeg synes at det er sykt kult og utrolig gøy at vi er klar for Spektrum – det gleder jeg meg til! Jeg føler vi har en bred stall og har et godt nivå og jeg føler vi fortjener en plass i NM20-finalen.»